Yaşam Ankara'daki sokak hayvanlarına kışlık yardım desteği

Ankara'daki sokak hayvanlarına kışlık yardım desteği

Paylaş
Ankara'daki sokak hayvanlarına kışlık yardım desteği

Ankara Etimesgut Belediyesi, kışın yiyecek bulamayan ve hayatta kalmakta zorlanan sokak hayvanlarına yaşam desteği verecek. Sokak hayvanlarının bir kısmı ise mevsim şartları iyileşinceye kadar belediyenin geçici hayvan barınağı ile kedievlerinde tutulacak

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Aralık ayı belediye meclisi toplantısında, sokak hayvanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

YİYECEK BULAMADIKLARINDA SOĞUĞA DAYANAMIYORLAR


Demirel, sokak hayvanlarının yiyecek bulmaları durumunda olumsuz kış şartlarında hayatta kalabileceklerini, yiyecek bulamadıklarında soğuğa dayanamadıklarını belirterek görevlileri uyardı ve vatandaşları da sokak hayvanlarına yaşam desteği vermeye davet etti.




"SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ VERECEĞİZ"


Belediye’nin Şaşmaz bölgesinde hizmet veren modern bir hayvan barınağı olduğunu belirten Demirel, "Sokak hayvanları barınağımıza getirilerek burada gerekli bakımları ve aşıları veteriner hekimlerimizce yapılıyor. Yasalar çerçevesinde geçici barınmanın ardından alındıkları bölgelere tekrar bırakılıyorlar. Kedievlerimizde sokak kedilerinin bakımları yapılıyor, mamaları veriliyor. Her kış olduğu gibi bu kış da yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteği vereceğiz. İlçemizin belirli noktalarına kuru mamalar bırakarak sokak hayvanlarının enerji ve protein ihtiyacını karşılamalarını, mevsim şartlarından en az etkilenerek hayatta kalmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımız da yaşadıkları bölgelerdeki sokak hayvanlarının kışı atlatabilmeleri için beslenmelerini sağlayabilirler" dedi.

Haberin Devamı