Gündem Ankara Gemisi 105 yolcusuyla Karaköy'e geldi

Ankara Gemisi 105 yolcusuyla Karaköy'e geldi

Paylaş
Ankara Gemisi 105 yolcusuyla Karaköy'e geldi

İçinde 172 Türk'de bulunduğu, 15 farklı ülkeden 1050 kişiyi taşıyan 'Ankara' gemisi saat 23.30 sıralarında Karaköy Limanına geldi.


Libya'nın Tripoli Limanı'ndan geçtiğimiz salı günü yola çıkan, aralarında 172 Türk'ün de bulunduğu 15 farklı ülkeden 1050 kişiyi taşıyan 'Ankara' gemisi saat 23.30 sıralarında Karaköy Limanına geldi. Libya'da kalan son kafile olan Türkler, Türkiye'nin Libya konusunda izlediği politika ve tahliyeler sırasındaki çabasından memnuniyet duyduklarını belirterek, tahliye operasyonundan övgüyle bahsettiler.

Pasaport işlemleri yapılan Türklerden memleketine gitmek isteyenler otobüslerle gönderilirken, İstanbul'da kalanlar kendi imkânları ile evlerine veya yakınlarına gitti.

Libya'da öğretmenlik yaptığını söyleyen Azam Ay isimli Türk vatandaşı, "Libya'da olaylar kısmen sakinleşti, Libya'da kalan son Türk kafilesiydik. Devletimiz tahliyeler sırasında ve Libya konusunda izlediği politikada çok başarılıydı. Yapılanları takdirle karşıladık." dedi.

Diğer vatandaşlar ise, olaylar sırasında çok zorluklar çektiklerinin altını çizerek, Türkiye'nin girişimleri sayesinde diğer ülkelerin vatandaşlarına nazaran rahat ettiklerini belirtti. Ankara gemisi ile İstanbul'a gelen yabancı uyruklu yolcuların gemide bekletileceği, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra ülkelerine gönderileceği öğrenildi.