Yaşam Ankara Kale Festivali başlıyor

Ankara Kale Festivali başlıyor

Paylaş
Ankara Kale Festivali başlıyor

Altındağ Belediyesi ve Sevda–Cenap And Müzik Vakfı işbirliğiyle 4-6 Haziran'da müzik şöleni var

Altındağ Belediyesi ve Sevda–Cenap And Müzik Vakfı işbirliği ile düzenlenen 4.Ankara Kale Festivali bu sene 4-6 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalde kale genelindeki mekanlarda konserler, sergiler, ilginç dans gösterileri, el sanatları, taş plak dinletileri, seğmenler, mehter takımı gibi pek çok etkinliği bir arada bulabilirsiniz. Ankara Kalesi bu sene de küçükten büyüğe herkesin ilgisini çekecek bir Festivalle sizleri bekliyor. Festival kapsamındaki Sevda–Cenap And Müzik Vakfı konserleri:

Haberin Devamı

4 Haziran, Cuma

SCA Müzik Vakfı Kadınlar Korosu

(Saat: 18.00- Ana Sahne)

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde 17 Kasım 1999’da kurulan koro, ülkemizde çoksesli müziği tanıtılmasını ve geliştirilmesini amaç edinmiştir. Şef Cihan Can yönetiminde yurt içinde ve yurt dışında konserler veren, her yaştan ve her meslekten bayanların oluşturduğu koro, çoksesli müziğin yayılmasında öncülük yapmaktadır.

5 Haziran, Cumartesi

JM Ankara Çocuk Korosu

(Saat: 11.00 - Ana Sahne)

Dünya Uluslararası Gençlik Müzik Örgütü (Jeunesses Musicales International) Türkiye temsilcisi Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından kurulan JM Ankara Çocuk Korosu, Şef Fatma Bildiren ile 16 Eylül 2006’da çalışmalara başlamıştır. Yurtiçi ve Yurtdışında konserler vermiş yarışmalara katılmışlardır.

Haberin Devamı

Arctic Light Korosu

(
Saat: 17.00 - Anadolu Medeniyetler Müzesi)

“2010 Yılın Korosu” seçilerek İsveç’in en prestijli ulusal ödülüne layık görülen ve Norrbotten’den gelen koro, 2004 yılında şefleri Susana Lindmark tarafından kuruldu. Ülke genelinde farklı şehirlerde oturan 15-25 yaşları arasındaki 16 genç bayan koristten oluşuyor. Bölgelerine has coğrafi özellikleri, gelenekleri ve “Kuzey Işıkları”nı müziklerine yansıtan grup, İsveç halk şarkılarını, ulusal dokunuşların da olduğu yeni bestenmiş eserler ile kuzey ülkelerinin ritm ve geleneklerini yansıtan müzikleri eşliksiz, koreografilerle ve bazen de saksafon ve vurmalı sazlar eşlikli seslendiriyor.

6 Haziran, Pazar

Türkü Dostları

(Saat: 12.00 - Ana Sahne)

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve SHÇEK Behice Eren Çocuk ve Gençlik Merkezi işbirliği ile kurulan ve çalışmalarını Yavuz Canopolat ile sürdüren koro, ailesiyle yaşayan ancak sokakta çalışan çocuklardan oluşmaktadır. Koronun repertuarı geleneksel sazlar eşliğinde söyledikleri halk türkülerinden oluşmaktadır. Festival ve özel günlerde de konser veren koro, çeşitli televizyon ve radyo programlarına katılmıştır.

Haberin Devamı

Vokal Turkuaz

(Saat:14.00 - Ana Sahne)

2009 yılı Nisan ayında amatör ve profesyonel müzisyenler tarafından Ankara’da kurulan Vokal Turkuaz, çalışmalarını şef Ayşegül Selek Ülkü ile Sevda – Cenap And Müzik Vakfı’nda sürdürmektedir. Topluluk Ankara’da düzenlenen özel organizasyonlarda konserler vermiştir.

Başkent Oda Orkestrası

(Saat: 17.00 - Anadolu Medeniyetler Müzesi)

1 Aralık 1964’de birlikte müzik yapma amacıyla kurulan orkestra 46 yıl boyunca aralıksız konserler vermiş, festivallere katılmış, okul ve üniversite etkinlikleri ile radyo ve televizyon programları gerçekleştirmiştir. Çoksesli müziği geniş kitlelere ulaştırarak çağdaş Türk bestecilerinin eserlerini tanıtmak gibi bir amaç da edinmişlerdir. Değişik meslek gruplarından oluşan üyeleri ile ülkemizde yaklaşık 90 genç solist ve 20 civarında genç orkestra şefine sahneye ilk defa adım atma fırsatını veren orkestranın bu konserinde solistleri viyolonsel sanatçısı Ali Doğan şefleriyse Eren Başbuğ.

Haberin Devamı