Gündem Ankara kulislerinde Abdullah Gül iddiaları konuşuluyor

Ankara kulislerinde Abdullah Gül iddiaları konuşuluyor

Paylaş
Ankara kulislerinde Abdullah Gül iddiaları konuşuluyor

Ankara kulislerinde erken seçim iddiaları konuşulurken 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de medyada daha fazla yer alması 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı mı düşünüyor?' sorularını akıllara getirdi.

Ankara'da seçimlerle ilgili yeni iddialar ortaya atılmaya başlanırken, Hürriyet yazarı gazeteci Deniz Zeyrek o iddiaları köşesine taşıdı. Zeyrek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün medyada görünürlüğünü arttırmasına değindi, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının da kulislerde konuşulan konulardan biri olduğunu ifade etti.

İşte Deniz Zeyrek'in yazsının ilgili bölümü...

Cumhurbaşkanlığı adayları konuşulduğunda hep aynı isimler gündemde. Erdoğan ile karşısında Kılıçdaroğlu ya da Akşener. Türkiye Sosyal Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Vakfı’nın Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ve İYİ Parti temsilcisi Nuri Okutan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantısında, Erdoğan karşısındaki partilerin yol haritası da kendisini gösterdi. Söz konusu partilerin birinci tura kendi adaylarıyla girip, ikinci tura kalan ‘muhalif’ adayı destekleme eğiliminde olduğu anlaşılıyor. Hepsinin destek şartı ise “parlamenter sistem”e dönüş. Bu arada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de son dönemde görünürlüğünü arttırdığına tanıklık ediyoruz. Siyasetten uzak kaldığını sıkça ifade eden Gül’ün yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayı, “siyasete değil ülkeyi yönetmeye adaylık” olarak görmeye başladığı konuşuluyor.

Ankara’da konuşulan bir ihtimal daha var: Anayasa Mahkemesi’nin vereceği bir kararla, seçimleri eski sisteme göre yapmak.

Akşener, bu ihtimali bir tanıdığından duyduğunu söyledi. TBMM kulislerinde de yaygın bir şekilde konuşuluyor ama bana çok gerçekçi gelmedi.