Gündem Ankara merkezli 20 ilde operasyon

Ankara merkezli 20 ilde operasyon

Paylaş
Ankara merkezli 20 ilde operasyon

Usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyon başlatıldı

Usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Ankara merkezli operasyon 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi, 40 kişi gözaltına alındı. Daha önceki bir çok operasyonu olmadan önce yazan 'Fuat Avni' dün akşam attığı tweetlerle bu sabah olacakları yine yazdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emniyetteki “paralel yapıya” yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, 54 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Bolu, Düzce, Konya, Hakkari ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu illerde şu ana kadar yakalama kararı bulunan 54 kişiden 40'ı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan bazı şüpheliler, Devlet Demiryolları Hastanesi'nde sağlık kontrolünde geçirildi.

Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

VAN VE HAKKARİ'DE 2 GÖZALTI

Ankara merkezli operasyon kapsamında Hakkari ve Van’da 2 polis memuru gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca emniyetteki "paralel yapıya" yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Van’da gözaltına alınan polis memuru işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderilecek.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde gözaltına alınan polis memuru da işlemlerinin tamamlanmasından sonra Ankara’ya sevk edilecek.

Haberin Devamı

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Daha önceki bir çok operasyonu yapılmadan önce Twitter'da duyuran Fuat Avni, dün akşam tweet atarak bu sabah yapılan gözaltıları yazdı.

AA