Gündem AnKARA teslim

AnKARA teslim

Paylaş
AnKARA teslim

Dün akşamdan itibaren etkisini artıran yoğun tipi yaşamı felç etti. Okulların yarın da tatil olacağı açıklandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok araç ve vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Yolda kalan sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Vatandaşlar yolda mahsur kalan sürücülerin araçlarını iterek yardımcı olmaya çalıştılar. Birçok araç yoluna zincir takarak devam etmek zorunda kaldı.

Zincirsiz araçlar ise yollarda mahsur kalarak uzun kuyruklar oluşturdu. Yollarına devam edemeyen bazı araç sürücüleri ise otomobillerini bırakarak evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.Yoğun kar yağışının sürdüğü başkent'te saatlerce evlerine gidemediler.

GÖKÇEK: YOLLAR TUZLU, TATSAN MI ACABA?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, Twitter’da Belediye’nin çalışmalarının yetersizliğinden şikayet eden bir Ankaralı'nın ''Yollarda buz var, kayıyor'' sitemine "Murat inan yollar tuzlu. Nasıl inandırayım bilmiyorum ki, tatsan mı acaba:)" sözleriyle yanıt verdi.

>> İSTANBUL'DA KAR NE KADAR SÜRECEK?
>> HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Samsun, Konya ve Eskişehir Yolu gibi ana arterlerde TIR'lar ve otomobiller yollarda kaldı. Saatlerce mahsur kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Belediyenin yeterli derecede tuzlama çalışması yapmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Yollarına devam edemeyen araç sürücüleri araçlarına zincir takmaya çalıştı. Otobüs ve minibüslerinde yolda kalması nedeniyle vatandaşlar, evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştılar.

Haberin Devamı


Araçlar yolda kalınca vatandaş evine yürüyerek gitti...

OKULLAR PERŞEMBE DE TATİL

Ankara Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada kentteki okulların Çarşamba günü tatil olduğunu bildirmişti. Açıklamada, Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı karar ile Ankara genelindeki resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin 1 gün süre ile tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilmişti. Daha sonra bu tatilin 1 gün daha uzatılmasına karar verildi.

Öte yandan Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Samsun Karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sürdürüldüğü, polis ekiplerinin karayollarında önlem aldığı ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELDİ

Pazartesi geceden itibaren aralıklarla süren kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi. Ankara-Konya karayolunun 35. kilometresindeki Ahiboz mevkisinde zincirleme kaza meydana geldi. Bir yolcu otobüsü, TIR ile çok sayıda otomobil karıştığı zincirleme kazada bir kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 10 kişi yaralandı. Kazadan sonra, Ankara-Konya karayolunun, her iki yönden de bir süreliğine trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

Tahsin GÜNER - ANKARA / DHA