A. Yavuz Kocaömer Ankara Üniversitesi'nden mektup var...
HABERİ PAYLAŞ

Ankara Üniversitesi'nden mektup var...

Haberin Devamı

Ankara Üniversitemiz 70 yıllık bir kurum. Bundan 3 sene kadar önce aldığımız bir davet üzerine engelli sporları ile ilgili bir panele katılmıştık. O panelde, bugün artık üniversitede olmadığını bildiğim Rektör Yardımcısı Kasım Karakütük ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk’ün ve diğer öğretim görevlilerinin katılımıyla engelliler ve spor konusunda bilgiler verilmişti.

Daha sonra Spor Bilimleri Fakültesi öğretim kadrosunda bulunan Yard. Doç Dr. Sürhat Müniroğlu ile ilişkilerimiz devam etti, üniversitemizde görme engelliler için bazı kolaylıklar da yapıldı. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) olarak Ankara Üniversitesi’nde eğitim alan engelli gençlerimize de eğitim bursu vermeye devam ediyoruz.

Dost ilan ediyoruz’

Geçtiğimiz haftalarda bu üniversitemizin rektörü Sayın Prof. Dr. Erkan İbiş’ten bir mektup aldık. Hocamız mektubunda kısaca şöyle diyor: “Cumhuriyet üniversitesi olan Ankara Üniversitesi de tarihsel misyonu gereği her daim kimsesizlerin kimsesi olma ilkesi ile hareket etmiş ve hem Türk toplumunun hem de öğrencilerinin zor durumlarında yanında olmayı kutsal bir görev bilmiş, dayanışma duygusunun perçinlenmesine katkı sağlamıştır.

Sayın Kocaömer, öncelikle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize sağladığınız destekler için size içtenlikle teşekkür ediyorum. Eğitim dostu olarak, bize güç ve moral veren yardımlarınızın çok önemli olduğunu vurgulayarak sizi “Ankara Üniversitesi dostu” ilan ediyorum.

Bu dostluk bağına binaen üniversitemizden bir hatıra kalması dileklerimle, mütevazi hediyelerimizi size sunmaktan mutluluk duyuyorum.” (Hocamız bize ‘Ankara Üniversitesi’nin Tarihi’, ‘Rektörlerinin Gözünden Ankara Üniversitesi’, ‘Başkent’te Yükselen Güneş Ankara Üniversitesi’ gibi çok değerli kitaplar göndermiş).

‘Teşekkür ediyorum’

“Katkılarınızla güçlenen öğrenci destek fonundan yararlanarak eğitimine devam eden ve devam edecek olan öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm üniversitemiz adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla”

Şaşırdık

Yıllardır binlerce engelli öğrencimize burs veririz. Üniversitelerimizin çoğunluğundan rektör imzalı mektuplarda böyle bir şeye alışık değiliz. Genellikle onlar mektuplarında ‘Gereğini rica ederim’ der ve altına, isim ve unvanlarını yazarak imza atarlar.

TESYEV olarak 5-6 ay önce bir karar aldık. Herhangi bir üniversitenin rektörü, sivil toplum kuruluşuna, bu Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğim Vakfı ya da herhangi bir kuruma gereğini rica etme hakkına sahip değildir. Bu sivil toplum kuruluşları, üniversitenin fakültesi, yüksek okulu veya şubesi değildir. Bu nedenle bu mektupları işlemsiz iade ediyoruz.

Saygıda mecburiyet

İkinci konu ise, mektupların sonunda “Saygılarımla”, “Dostane selamlarımla” , “Hayırlı gün dileklerimle” gibi bir kapanış sözünün olmayışıdır. Kimse unutmamalıdır ki, sevgide serbestlik saygıda mecburiyet vardır. Saygıdan kastedilen ise, makamlara olan saygı değildir, insan olarak hepimizin birbirine göstermek zorunda oluğu saygıdır.


Turkcell'den harika reklam

Sevgili okuyucular, çoğunuz izlemiştir. Görme engelli Elif annesinin doğum gününden önce hazırlık yapıyor, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak ve annesinden gizleyerek onun portresini yapıyor. Hediyeyi verince Elif ve annesi çok duygusal anlar yaşıyorlar.

Farkındalık

TURKCELL’e bu farkındalık yaratan reklam için binlerce teşekkür ediyoruz. Umarız diğer büyük şirketlerimiz de reklamlarında engelliler konusunda farkındalık yaratan filmlere yönelirler. Tekrar teşekkürler TURKCELL.

'SPOR YAPMAK İSTİYORUM'

27 yaşında, yüzde 44 engelliyim. Spor ayakkabı, mont, kazak, krampon ve kıyafete ihtiyacım var. Çok zor durumdayım. İmkansızlıklar yüzünden engelli spor kulübünü bıraktım. Saygıdeğer iş adamları ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. (İsim adres bizde saklı ) Tel: 0542 542 13 68

'TOLGA ZENGİN'E SESLENİYORUM'


23 yaşındayım, 2 yıldır cezaevindeyim. Daha 10 yıl cezam var. Fanatik Beşiktaşlıyım. Sevgili hayırsever büyüğümüz ve kaptanımız Tolga Zengin’den L beden Beşiktaş forması ve L beden eşofman takımı göndermesini istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Kenan Türker E Tipi Kapalı Cezaevi E-3 Koğuşu /Kırklareli

'KIZIMA VE BANA YARDIM EDİN'

35 yaşındayım. 3 yıldır cezaevindeyim. Gelenim, gidenim yok. Maddi ve manevi sıkıntıdayım. Yanımda 3 yaşında kızım var. Kızıma ve bana yardım eder misiniz? Eşofman takımı, 38 numara spor ayakkabı, kızıma da 24 numara ayakkabı ve kıyafet gönderirseniz beni bu zorluklar içinde mutlu edersiniz. Fatma Aktaş C Tipi K.C.E. / Tarsus

'MEKTUP YAZAR MISINIZ?'


■ 28 yaşındayım. Dört duvar arasında olmak sıkıcı, günler geçmiyor. Stres yapıyorum, kendimi yalnız hissediyorum. 1.5 senedir cezaevindeyim. Yalnızlığımı paylaşacak mektup arkadaşı arıyorum. Hasan Akbey T Tipi Kapalı Cezaevi A 11 Koğuşu Çilimli /Düzce

■ Kimseden bir talebim yok. Yalnızca bu dört duvarlar arasında dertlerimizi ve sıkıntılarımızı paylaşabileceğimiz kişilerden mektup yazmalarını bekliyorum. Her güneş batışının, bir de doğuşu vardır. Fahrettin Gültekin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu D Blok D/ 21 Koğuşu / Gaziantep

Sıradaki haber yükleniyor...
holder