Gündem Ankara Üniversitesi yine karıştı

Ankara Üniversitesi yine karıştı

Paylaş
Ankara Üniversitesi yine karıştı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde okuyan karşıt görüşlü öğrenciler arasında bir süredir devam eden gerginlik bugün kavgaya dönüştü. Çıkan olaylar nedeniyle fakültede eğitime bir hafta ara verildi

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında taşlı- sopalı kavga çıktı. Fakülte bahçesinde karşı karşıya gelen gruplar, birbirlerine taşların yanı sıra zaman zaman soda şişeleri de fırlattı.

Haberin Devamı

Arada kalıp büyük korku yaşayan diğer öğrenciler ise okuldan güçlükle uzaklaştı. Bazı öğrenciler de bina pencelerinden sarkıp, karşı gruba taş ve soda şişesi attı.

Bunun üzerine aşağıdan taş yağmura başlatan öğrenciler okulun camlarını kırdı.

Fakülte bahçesinde uzun süre devam eden olaylar çevik kuvvet ekiplerinin okula girmesiyle sona erdi. Polis ekipleri öğrencilere okulun tatil edildiğini ve okulu tahliye etmeleri yönünde anonslar yaptı.

Tahliye edilen öğrenciler okul çıkışında basın açıklaması yaptığı sırada öğrenciler zaman zaman yine taş ve soda şişeleri fırlattı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Müdahale üzerine gruplar ara sokaklara kaçtı.

EĞİTİME 1 HAFTA ARA VERİLDİ

Haberin Devamı

Bir haftadır devam eden gerginlik ve bugün çıkan olaylar nedeni ile fakülte yönetimi ise eğitim öğretime 1 hafta ara verdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "30 Kasım 2012 tarihinde çıkan öğrenci olayları nedeniyle Fakültemiz 30 Kasım 2012 günü 13.00’ten itibaren, 07 Aralık 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar tatil edilmiştir. 30 Kasım 2012 günü öğleden sonra yapılacak olan ara sınavlar ilan edilecek ileriki bir tarihte yapılacaktır" denildi.

DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8280","8280","201211","8280-8.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8277","8277","201211","8277-5.jpg");