Gündem Ankara ve İstanbul'a yağmur uyarısı

Ankara ve İstanbul'a yağmur uyarısı

Paylaş
Ankara ve İstanbul'a yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara ve İstanbul'da kuvvetli yağış beklendiğini ve sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulundu

Batı ve Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgar, akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, Batı Karadeniz açıkları ile Orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtınaya (70-100km/s) dönüşecek. Fırtınanın Cuma günü (15.04.2011) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

BAHARDA KIŞI YAŞIYORLAR

Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Doğu Akdeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte başlayan kar yağışının durmasının ardından, Balkanlar üzerinde gelen soğuk hava etkili oluyor.

İlkbaharda kışı yaşayan bölgede 673 köyün yolu kardan ulaşıma kapanırken, Erzurum’da gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceye düştü.

Geçen pazartesi gecesi Doğu Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde iki gün süreyle devam eden kar yağışı yerini bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk havaya bıraktı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar kalınlıkları Erzurum’da 23, Palandöken Kayak Merkezi’nde 120 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı kırsalda 1 metreyi aşarken, Erzurum’da 508, Erzincan’da 115, Ardahan’da 33, Kars’ta 13, Muş’ta 4 olmak üzere toplam 673 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi.

Ardahan’ın Posof İlçesi’nde kar yağışının ardından binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 13, Ardahan’da 6, Kars’ta 5, Ağrı’da 3, Erzincan’da 2 derece ölçüldü.

Hafta sonu yeniden kar yağışı ve soğuk havanın etkili olacağını kaydeden uzmanlar, hava sıcaklıklarının gelecek pazartesi gününden sonra artacağı söyledi.