Gündem Ankara'da 15 bin kişi TEKEL işçileri için yürüdü

Ankara'da 15 bin kişi TEKEL işçileri için yürüdü

Paylaş
Ankara'da 15 bin kişi TEKEL işçileri için yürüdü

Ankara'da 15 bin kişi TEKEL işçileri için yürüdü

Ankara'da, TÜRK- İŞ, DİSK, KAMU- SEN ve KESK'in öncülüğünde, Tekel işçilerine destek vermek için düzenlenen eyleme yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Nedim Saban'ın da katıldığı eylemde AK Parti protesto edildi. Eylem sırasında Kızılay’a yürümek isteyen protestocularla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

4- C'yi kabul etmeyen Tekel işçilerinin eylemi 68'inci gününde devam ediyor. Sendikalar tarafından ilan edilen, 'Tekel işçileri ile dayanışma günü' kapsamında bugün çeşitli kentlerden Ankara'ya gelen TÜRK- İŞ, DİSK, KAMU- SEN ve KESK temsilcileri ile yaklaşık 30 bin kişi, Cebeci Kolej Kavşağı'nda bir araya geldi. Eyleme katılan sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Nedim Saban da DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile birlikte kortejin önünde yürüdü. Eylemciler, ellerindeki döviz ve pankartlarla AK Parti aleyhinde sloganlar atarak Ziya Gökalp Caddesi'nden Tekel işçilerinin bulunduğu çadırlara geldi.

'DEMOKRASİ BURADAN BAŞLAR'

Eylemcilerin sevgi gösterilerinde bulunduğu sanatçılardan Tarık Akan, gazetecilerin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İstanbul'da bazı sanatçılar ile 'demokratik açılım' projesini görüşmek için kahvaltıda bir araya gelmesini hatırlatması üzerine, "Bu beni ilgilendirmiyor. Oraya katılan sanatçılar da beni ilgilendirmiyor. Burada emekçilerin bir arada olması, emekçilerin dayanışması önemlidir. Bu bir demokrasi mücadelesi, bu demokrasi mücadelesinde emekçilerin yanında olmak gerekirdi. Biz de buradayız. Demokrasi buradan başlar" dedi.

Rutkay Aziz ise bu konuda, "Oradaki durum bizi ilgilendirmiyor. Biz buraya emekçilerle dayanışma için geldik. Sanatçı olarak emekçilerin yanında olmamız gerekirdi ve biz gerekeni yaptık" diye konuştu.

Fevzi Kızılkoyun - ANKARA / DHA

Haberin Devamı