Gündem Ankara'da büyük saldırı önlendi

Ankara'da büyük saldırı önlendi

Paylaş
Ankara'da büyük saldırı önlendi

İskitler'deki Çevik Kuvvet binasına 100 metre mesafede 3.5 kilo A-4 patlayıcıyla hazırlanmış uzaktan kumandalı bomba bulundu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınında ve araç güzergahında uzaktan kumandalı patlamaya hazır parça tesirli bomba bulundu.

Haberin Devamı

Ankara İskitler semtinde bulunan Çevik Kuvvet'e 100 metre mesafede çöp torbalarına sarılmış şekilde 3,5 kilo A-4 patlayıcıyla hazırlanmış uzaktan kumandalı bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcı madde, sabah 07.00 sıralarında fark edildi. Uzaktan kumandalı olduğu ifade edilen patlayıcıyı İstanbul Caddesi üzerindeki benzin istasyonuna bırakıldığı kaydedildi.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nden gelen bomba imha ekipleri, bombanın 3,5 kilo ağırlığında A-4 tipi patlayıcıya çivi ve metallerle güçlendirildiğini belirlediler. Yapılan incelemenin ardından bomba, uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildi.

SERVİS GEÇİŞ SAATİNİ BEKLİYORLARDI

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde konulduğu anlaşılan uzaktan kumandalı bombanın, fark edilmesi büyük bir faciayı önledi. Çevik Kuvvet servis araçların güzergahına ve başkentin en işlek caddesi İstanbul Yolu kenarına konulan bombanın, servis araçlarının geçişi sırasında patlatılması hedeflendiği öğrenildi.

Bu arada inceleme başlatan ekipler, çevredeki işyeri kameralarına el koyarak incelemeye aldı. Bombanın bulunduğu alandaki benzinliğin güvenlik kamerasının olmadığı öğrenilirken, karşı taraftaki bir işyerinin güvenlik kamerası görüntüleri ise incelemeye alındı. Öte yandan zanlıların bombayı güvenlik kameralarının açısında olmayan kör bir noktaya koymaları da daha önce bu alanda keşif yaptıkları görüşünü kuvvetlendiriyor.

Fevzi KIZILKOYUN – ANKARA / DHA