Spor Ankara'da Fenerbahçe'ye şok!

Ankara'da Fenerbahçe'ye şok!

Paylaş
Ankara'da Fenerbahçe'ye şok!

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşılaştı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi G.Birliği 2-1'lik skorla kazandı.

Gençlerbirliği, 37. dakikada Petrovic'in ceza alanı dışından yaptığı vuruş sonrasında öne geçti, Fenerbahçe ise 72. dakikada Mehmet Topal'ın kafa vuruşu ile beraberliği yakaladı. Son dakikalarda iki takım da pozisyonlar yakalarken, G.Birliği 87. dakikada El Kabir'in kafa golü ile öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve F.Bahçe zirve yolunda kritik puanları Ankara'da bıraktı.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 50 yaptı ve 3. sırada kaldı. Gençlerbirliği ise puanını 32 yaparken, 8. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe evinde Beşiktaş ile karşılaşacakken, Gençlerbirliği ise deplasmanda İstanbul Başakşehir'e konuk olacak.

KARTAL KADROYU BOZMADI

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile oynadığı maçta, geçen hafta Galatasaray'a karşı galip gelen kadroyu korudu.

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, kalede Volkan Demirel'e yer verdiği ilk 11'de savunmada Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves ve Caner Erkin'i sahaya sürdü.

Orta sahada Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın görev aldığı Fenerbahçe'de Emenike, Diego ve Kuyt hücum hattını desteklerken, Sow forvette yer aldı.

İsmail Kartal, yedek kulübesinde Mert Günok, Bekir İrtegün, Webo, Meireles, Selçuk Şahin, Kadlec ve Alper Potuk'a yer verdi. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım ise sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE DE KADRO İSTİKRARI

Gençlerbirliği, geçen hafta deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 4-2 yendiği maçta sahada yer alan ilk 11'i ile Fenerbahçe karşısına çıktı.

Teknik direktör Mesut Bakkal, kaleci Ramazan Köse'ye görev verdiği ilk 11'de, savunmada Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Yılmaz Çalık, Tosic, orta sahada Petrovic, Doğa Kaya, Landel, Hleb, Guido Koçer ve forvette El Kabir'i oynattı.

Başkent ekibinin yedeklerinde ise Ferhat Kaplan, Gosso, Ahmet Oğuz, Ferhat Görgülü, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci ve Mervan Çelik yer aldı.

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE'DEN

Mücadeleye iki ekip de kontrollü başlarken, Fenerbahçe rakip yarı alanda daha çok gözüken takım oldu. Sarı-lacivertliler ilk tehlikeli pozisyonunu 13. dakikada yakaladı.

Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Diego altı pasın önüne doğru ortasını açtı ve kaleci Ramazan Köse topa hakim olmayı başaramayınca Dirk Kuyt penaltı noktasının biraz ilerisinde şutunu çekti. Ramazan bu şutu kurtarmayı başardı, seken topu bu sefer Moussa Sow tamamlamak istedi. G.Birliği kalecisi iki pozisyonda da topun ağlara gitmesini önledi.

PETROVIC CEZA ALANI DIŞINDAN ATTI!

Orta sahada iki takım da bol pas hataları yaparken, hücum bölgesinde de son paslarda bir türlü başarılı olamadı. Gençlerbirliği maçın 37. dakikasında öne geçti.

Hakan Aslantaş'ın pasıyla topla buluşan Radosav Petrovic ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutla takımını öne geçirmeyi başardı, Fenerbahçe büyük bir şok yaşadı.

EGEMEN SAKATLANDI!

Sarı-lacivertlilerde Egemen Korkmaz, 37. dakikada sakatlandı ve maça devam edemedi.

Hafta sonunda Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanda sol dizinde ağrı hisseden Egemen antrenmana katılmazken bu maçta oynayıp oynamayacağı da merak ediliyordu.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın 11'de şans verdiği Egemen maçın 41. dakikasında yerini Bekir İrtegün'e bıraktı.

DIEGO'DAN TEPKİ!


İsmail Kartal'ın öğrencileri, mücadelenin ikinci yarısının başında da istediği etkiyi sahaya yansıtamadı. Beraberlik golü için saldıran Fenerbahçe'de, 59. dakikada değişiklik geldi.

Diego oyundan çıkarken, Alper Potuk oyuna dahil oldu. Brezilyalı oyuncu saha kenarına gelirken, hocasına söylendi ve tepki gösterdi.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ GELDİ!

Fenerbahçe son 20 dakika ile birlikte ataklarını sıklaştırdı. Sarı-lacivertliler, Caner'in ortası ile golü de buldu.

72. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin bekletmeden ortasını altı pasın önüne kesti, o noktada topa iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi.

F.BAHÇE'Yİ ŞOKE EDEN GOL!

Fenerbahçe beraberlik sonrasında galibiyet için saldırırken, Gençlerbirliği de hızlı paslarla kontra atak şansı yakaladı.

87. dakikada Jean Jacques Gosso ceza sahası dışı sol çaprazdan pasını havadan arka direğe doğru attı, Volkan Demirel'i aşan topu arka direkte Mostapha El Kabir kafayla topu ağlara göndermeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Gençlerbirliği'nin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Haberin Devamı