Gündem Ankara'da İran rejimine protesto

Ankara'da İran rejimine protesto

Paylaş
Ankara'da İran rejimine protesto

Ankara'da mülteci olarak yaşayan İranlılar, Çankaya İlçesi'nde bulunan Kuğulu Park'ta Mahmut Ahmedinejad ve Hamaney rejimini protesto etti

Ankara’da mülteci olarak yaşayan çoğunluğu genç 100 kadar İranlı, bugün öğleden sonra ellerindeki pankartlarla ve yazılı dövizlerle İran Büyükelçiliği önünde toplandı. Burada polisin müdahalesiyle karşılaşan protestocular, daha sonra İran Elçiliği’ne 150 metre uzaklıkta bulunan Kuğulu Park’ta toplanmaya başladı.

Haberin Devamı

Polisin güvenlik önlemi altında ellerinde idam edilen rejim karşıtlarının fotoğraflarını taşıyan gençler, kendi dillerinde ’Rejim karşıtlarına yapılan idamlar durdurulsun’, ’Ahmedinejat ve Ali Hameney’i istemiyoruz’ sloganları attı.

Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde İran rejiminden kaçarak sığınma taleplerini olduğunu belirterek isminin açıklanmasını istemeyen ve Türkiye’de mülteci olarak yaşadığını belirten 25 yaşındaki genç, "İran’da her 8 saatte bir Musevi taraftarı idam ediliyor. Son iki yılda bine yakın insan idam edildi. Daha ne kadar idam edilecek bilemiyoruz. İdamların hemen durdurulmasını istiyoruz" dedi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu eylemciler, daha sonra olaysız dağıldı.

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)