Siyaset Ankara'da istifa rüzgarı devam ediyor
Paylaş
Ankara'da istifa rüzgarı devam ediyor

Genel seçimler öncesinde kamu çalışanlarının istifaları dün art arda gelmişti. Bürokratlar açısından, vekil aday adayı olmak için bugün ise son gün. Son günde de, bürokrasideki istifa rüzgarı devam ediyor

Sabahın ilk saatlerinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan'ın istifası geldi. Kaymakcan, Çorum'da milletvekili adayı olmak üzere istifa etti.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ'NDEN MHP'YE...

İstifa rüzgarı, Büyükelçileri de vurdu. Dışişleri Bakanlığı'nda da, istifalar art arda geliyor. Daha önce Filistin ve Türkmenistan Büyükelçilik görevlerinde bulunan Hüseyin Avni Bıçaklı, ilk istifa eden Büyükelçi oldu. Bıçaklı, memleketi Isparta'dan, MHP'den aday olacak.

İstifası beklenen bir diğer Büyükelçi ise, halen Dışişleri'nde ikili işler genel müdürü olarak görev yapan Hulusi Kılıç, daha önce Bakü büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Büyükelçi Kılıç'ın AKP'den aday olması bekleniyor.

KIRŞAN VE TOSUN DA İSTİFA ETTİ

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, sağlık bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun da Ak Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.

Haberin Devamı

Ankara’da art arda istifalar

Bürokrat istifalarındaki son günde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda uzun süre görev yapmış iki ayrı isimden, iki istifa geldi. Kurum'un hem eski, hem de yeni Genel Müdürleri, milletvekili adayı olabilmek için istifalarını verdiler.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun eski Genel Müdürü Hasan Albayrak, bu görev sonrasında Başbakanlık Müşaviri olarak atanmıştı. Albayrak, Müşavirlik görevinden, vekil adayı olmak için istifa etti.

Aynı saatlerde, Kredi ve Yurtlar'ın mevcut Genel Müdürü'nden de istifa haberi geldi. Genel Müdür Recep Kaymakcan, AKP'den Çorum adayı olmak üzere görevinden ayrıldı. (Hürriyet)

TCDD GENEL MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

2002 Aralık ayından beri TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Karaman, siyasete atılmak amacıyla görevinden ayrıldı. Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

Uzun bir süreden bir TCDD Genel Müdürlüğü görevini yapan Karaman'ın istifası, MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan'ın aldığı istifa kararından sonraki en kritik karar olarak yorumlandı.