Yaşam Ankara'da kapanışı Bilkent Senfoni yapıyor

Ankara'da kapanışı Bilkent Senfoni yapıyor

Paylaş
Ankara'da kapanışı Bilkent Senfoni yapıyor

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin kapanışını bu akşam Bilkent Senfoni Orkestrası yapacak

Ankara’da müzikli günlere son noktayı Bilkent Senfoni Orkestrası koyuyor. 30 Nisan Cuma (bugün) saat 20.30, MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek konseri başta Bilkent Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Başkent protokolu, festivalin sadık izleyicisi ile birlikte izleyecek. Konseri kokteyl takip edecek.

Haberin Devamı

Festivalin değişmez orkestralarından biri haline gelmiş Bilkent Senfoni Orkestrası sıradışı yeteneğe sahip bir kemancıya eşlik ediyor. Bilkent Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapanış konseri 30 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da MEB Şura Salonu’nda. Festivalin son üç eseri, Liszt Prelüd, Sibelius Keman Konçertosu ve Debussy’nin La Mer Senfonik Şiir’i

Rebekka Hartman (Keman)

Münih 1981 doğumlu kariyerinde birden çok ödüle ve derecelerin sahibi olan Hartrman, birçok ünlü orkestra ile önemli salonlarda boy göstermektedir. Ünlü sanatçımız repertuarında keman için yazılmış hemen hemen tüm eserleri barındırmaktadır. Tınısıyla dinleyenleri ve eleştirmenleri büyüleyen genç yetenek 2006 yılında Bach, Hindemith, Zimmermann’ın eserlerinden oluşan solo albümüyle övgü dolu eleştiriler almıştır.

Haberin Devamı

Klaus Weise (Şef)

Leipzig, Dresden ve Berlin'de eğitim gördü. Daimi şef olarak ilk görev yeri olan Essen'de, Folkwang-Hoschscule für Musik'te 1970 yılından beri profesör olarak şeflik dersleri de vermektedir.Klaus Weise 1990-1997 yıllarında Fransa'da Nice Operası'nda, ardından da İspanya Sevilla'da Müzik Direktörü olarak görev yaptı. Weise Avrupa, ABD, İsrail ve Asya'ya gerçekleştirdiği turnelerde Madrid Devlet Orkestrası, İspanyol Radyo Orkestrası, Lizbon Devlet Orkestrası, Sao Paulo Orkestrası, Tokyo Yomiuri Nippon Orkestrası, L'Orchestre de la Suisse Romande, Halle'deki çeşitli orkestralar ile Kiel, Hamburg ve Çin'deki filarmoni orkestralarını yönetti.Klaus Weise önde gelen tüm Alman, Fransız ve İspanyol orkestralarını yönetti; Amsterdam, Pekin, Brezilya, Kopenhag, Cenevre, Lizbon, Lüksemburg, Londra, Los Angeles, New York, Oslo, Prag, Seattle ve Stockholm'de konserler verdi.

Bilkent Senfoni Orkestrası

Ülkemizin önde gelen senfoni orkestralarından biri olan Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Nisan Festival Konseri ile Ankaralı seyircilerle tekrar buluşuyor. Türkiye’nin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu olma özelliği taşıyan BSO Eylül 1993'te Bilkent Üniversitesi'nin bir sanat projesi olarak kuruldu. Yapısında bir Akademik Oda Orkestrası ve bir Yaylı Çalgılar Topluluğu barındırması nedeniyle bir senfoni orkestrası olmasının yanı sıra bir Orkestralar Topluluğudur. Topluluk, her yıl 60’tan fazla konser vermekte, ayrıca televizyon, radyo ve CD kayıtları yapmaktadır.

Haberin Devamı