Gündem Ankara'da olay çıktı!

Ankara'da olay çıktı!

Paylaş
Ankara'da olay çıktı!

Başkent'te Başbakan'ın öğrenci evi açıklamalarına tepki gösteren bir grup 'kızlı-erkekli yürüyoruz' eylemi gerçekleştirdi

Eylem sonrasında toplanarak yol kapatan eylemcilere polis müdahale etti.

Ankara’da Fikir Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde bir araya gelen grup Esat Caddesinde toplanarak ‘Haddini bil Tayyip’, ‘Angaralı liseli meclisleri hemi de, kızlıerkekli’ pankartları açtı. Grup üyeleri daha sonra sloganlar atarak, Tunalı Caddesi üzerinden Kuğulu Park istikametine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş nedeniyle Tunalı Hilmi Caddesi’nde yoğun trafik oluştu. Caddeye inerek yürümek isteyen grup üyeleri, trafiği yönlendirmeye çalıştı. Yürüyüş nedeniyle Tunalı Caddesinde trafik durma noktasına geldi.

Bazı sürücüler ise duruma korna çalarak tepki gösterdi. Yürüyüşün ardından Kuğulu Parkta toplanan grup burada yaptıkları açıklamalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evi açıklamalarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamalar sonrası eylem düzenlenen konser ile sona erdi.

YOLA BARİKAT KURUP ATEŞE VERDİLER

Yapılan ‘kızlı-erkekli yürüyoruz’ eyleminin ardından dağılan gruptan ayrılan yüzleri maskeli yaklaşık 20 kişilik bir grup, Kenedy Caddesine indi. Burada çöp konteynırlarından yola barikat kurarak ateşe veren gruba polis TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.