Siyaset Ankara'da 'öldüren alkol' zirvesi
Paylaş
Ankara'da 'öldüren alkol' zirvesi

Bodrum'da çıktıkları mavi yolculukta sahte içki nedeniyle 4 Rus rehberin hayatını kaybetmesinin ardından ilgili 8 kurumun temsilcileri bir zirve yaptı

Denetimlerin artırılmasının konuşulduğu toplantıda, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) alkollü içeceklerle ilgili hukuki düzenlemeyi yeniden ele alması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TAPDK üst düzey temsilcileri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, şunları aktardı:

Düzenlemeler yapılacak

Alkollü içeceklerin denetimi, dağıtımı, ithalatı ile ilgili süreçlerde kontrol sayılarının ve kontrol noktalarının arttırılması, belirli sezonlarda daha da yoğunlaştırılması, kurumlararası bilgi alışveriş sisteminin daha da genişletilmesi ve etkin kullanımına yönelik bir toplantı gerçekleştirdik. TAPDK’nin alkollü içeceklerle ilgili, hukuki düzenlemenin yeniden ele alınması kararlaştırıldı. Özellikle ithalat boyutunda kontrol mekanizmalarını daha da arttırıcı ve kısıtlayıcı hukuki düzenlemelere yer verilmesi için çalışma yapılacak.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda kurumlararası bir protokol gerçekleştireceğiz. Denetim sonuçlarının değerlendirilmesini, ithalatın izlenmesini ve ithalat için müracaat eden şirketlerin sicillerinin sorgulanmasını daha efektif hale getireceğiz. Toplantıya katılanlar çalışmalar sonucunda ele geçen bulguları sürekli olarak raporlayacaklar ve kurumlara sunulacak.”

Bakan, ölen Ruslar için taziye mektubu gönderdi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Rus kamuoyunu sürekli bilgilendirdiklerini belirtti. Özaslan, “Hayatını kaybedenlerin yakınları ile iletişim kuruldu. Bakanımız Ertuğrul Günay da ailelere bir taziye mektubu gönderdi” dedi.

(Hürriyet)