Siyaset 'Ankara'da oturup, İzmir'i karıştırıyorlar'
Paylaş
'Ankara'da oturup, İzmir'i karıştırıyorlar'

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan istifa eden Ekrem Bulgun sert konuştu

İzmir'de CHP İzmir İl Başkanlığı koltuğunu sekizinci kez bırakan 78 yaşındaki Ekrem Bulgun, giderken kendisine ve yönetimine oyun oynandığını iddia etti. Hedefe CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve ekibini koyan Bulgun, “Ankara'da oturup, İzmir'i karıştırıyorlar. Yönetimdekilere ‘İlk 11 istifa, yeni yönetimde yer alacak, acele edin, gecikmeyin’ dediler. Onlar da ‘Erken gidelim, koltuk kapalım’ anlayışıyla hareket etti. Birlik ve beraberlikten söz edip partiyi karıştırmak doğru mu?” dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yönetimiyle birlikte istifa eden Ekrem Bulgun, Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Abdürrezzak Erten'i topa tuttu. Bulgun, Genel Sekreter Önder Sav'ın sağ kolu olan Erten'in, ekibin adamlarıyla İzmir'i karıştırdığını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Erten, ‘Ben kongreyle gelenin kongreyle gitmesini isterim’ dedi, sonra da ‘İsteseydim MYK'de görevden aldırırdım’ diye ekledi. 15 gündür partiyi karıştırıyorlar, yönetim kurulu üyelerine ‘İlk 11 istifa, yeni yönetimde yer alacak, acele edin, gecikmeyin’ dendi. Yönetimdekiler de ‘erken gidelim koltuk kapalım’ anlayışıyla hareket etti. Oysa İzmir'de ne güzel çalışıyorduk. 40 derece sıcakta köy, kasaba, belde geziyorduk. Partiyi daha üst seviyeye getirecektik, buna engel oldular. Amatör ruhla çalışan bir yönetim vardı. Şimdi profesyoneller gelecek, partide oturacak. Bir İzmir milletvekili partiyi karıştırmak için uğraşır mı? İzmir milletvekiliysen burada bir evin olsun. Ankara'da oturuyor, buraya hükmediyor. Erten'in adamlarından biri olan Zikri Dursun yönetimdekileri telefonla arıyor, baskı kuruyor. Öte yandan Karabağlar cumhuriyeti var. Ben aptal değilim, birlik beraberlikten söz edip de bunları yapmak doğru değil. Yönetim kurulundan 4 kişi de şirin görünmek için istifa dilekçesinde ‘oynanan oyun’ ifadesine şerh koyuyor. Bize oyun oynanmadıysa görevi neden bıraktık? Urla'daki evimde dinleniyorum, benim vicdanım rahat. Görevimi yaptım, fırsat verselerdi daha da çalışırdım.”

Haberin Devamı

‘EMRET KOMUTANIM’ DERKEN ÇOK MU DEMOKRATİKTİ?

Eleştiri oklarının hedefi olan eski İl Sekreteri Zikri Dursun, yönetimden kimseyi istifa etmesi için aramadığını, baskı yapmadığını ileri sürerek, “Bir kişi çıkıp ‘Beni aradı, baskı yaptı’ desin. Partiden istifa ederim. Ekrem Bulgun, duygularının esiri olmuş. 2007 yılında biz de seçime geldik ama görevden alındık, hatta beni disipline bile sevk ettiler. Ancak parti aleyhine konuşmadık. Ben cevval bir adamım, kongre için çok çalışırım ancak sonuca da saygı duyarım, arkadan dolanmam. Bulgun, ‘Ben Baykal'ın askeriyim, komutan emretti göreve geldim’ demesi, ardından yapılan kongre çok mu demokratikti ki istifa edince tepki gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

ÇÖZÜLME NASIL OLDU?

Yönetimiyle istifa eden CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, giderken ‘oyun oynandı’, ‘baskı yapıldı’ iddialarını ortaya attı. İl yönetimindeki çözülmenin Rıfat Özer, Ali Rıza Kaya, Bircan Gül ve Çetin Altındağ, Erdem Kolağası'nın istifasıyla başladığı ikinci dalganın Mustafa Tosunlar, Münip Altıntop'la sürdüğü diğer yönetim kurulu üyelerinin de ‘madem ki çoğunluk sağlanacak biz de istifa edelim’ diyerek, dilekçe verdiği öğrenildi.

YENİ YÖNETİM PAZARTESİ GÖREVE BAŞLIYOR

CHP İzmir İl Başkanlığı görevinin verilmesi beklenen Parti Meclisi (PM) üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ikinci kez PM'den istifa ederek, İzmir örgütünün başına geçmiş olacak. Nalbantoğlu yönetiminin, pazartesi günü saat 11.00'de toplanacak Merkez Yönetim Kurulu tarafından atanacağı öğrenildi. Nalbantoğlu'nun yönetimde yer alacak 13 kişinin ismi kesinleşti. Yalçın Erdoğan, Serdar Sandal, Mustafa Özuslu, İlhan özkesen, Erkan Güldoğan, İnanç Nurlu, Gülay Haznedar, Zikri Dursun, Tamer Akcan, Savaş Büyükkaya, Polat Manduz, Tuncay Taştan'ın yönetime girmesine kesin gözüyle bakılırken, 21 kişilik yönetime Osman Peri, Münip Altop, Mustafa Tosunlar ve Rıfat Özer'in girebileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NU KARŞILAYACAK İL YÖNETİMİ YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uçakla gelecek. Kılıçdaroğlu, karayoluyla Balıkesir'e gidecek. İzmir İl Yönetimi topluca istifa ettiği için Kılıçdaroğlu'nu karşılayacak yönetim olmayacak. Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun, havalimanına gitmeyeceğini belirterek, “Hafta başından istifa ettiğim güne kadar Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay'a programı soruyorum ‘Belli değil’ yanıtını alıyorum. Bana program bile verilmedi, gitmeyeceğim” dedi.