Gündem Ankara'da şifre eylemi

Ankara'da şifre eylemi

Paylaş
Ankara'da şifre eylemi

Ankara'da bir grup lise öğrencisi YGS soru kitapçığında şifreleme yapıldığı gerekçesiyle eylem yapıp, sınavda Türkiye birincisi olan öğrencinin gittiği Maltepe Dersanesi'nin kapısına 'YGS kopya çekme birincisi' madalyası astı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci, şifreleme ile kopya çekildiği iddiasıyla tartışma konusu olan YGS'de, bu şifreleri elde ettiği öne sürülen Maltepe Dershanesi'ne giden bir öğrencinin Türkiye birincisi olmasını protesto etti.

Haberin Devamı

Grup üyeleri, dershanenin Kızılay'daki şubesine "YGS'de kopya çekme birincisi" madalyası bıraktı.

Kızılay Sakarya Meydanı'nda toplanan TGB üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, 'Şifreci Ali Demir istfa', 'İmamın ordusu olmayacağız' ve 'İmamın ordusu gelecek hırsızı' sloganları atarak 'ilk 40 binde 10 bin cemaatçi' pankartı açtı.

Burada grup adına yapılan açıklamada, bir oldu bittiye getirilerek öğrencilerin sınav sonuçlarını kabullenmelerini istienildiği belirtilerek, "Öğrencilere 'Kopya çekildi, ama kaderinize razı olun' diyorlar.

Bu durumu kabullenmiyoruz. Öğrenciler olarak kopya olayının peşini bırakmayacağız" denildi. Öğrenciler açıklamanın ardından, sınavda şifreleri elde etmekle suçladıkları ve Türkiye birincisi öğrencinin gittiği Maltepe Dershanesi'nin Sakarya Caddesi'ndeki binasının kapısına 'YGS'de kopya çekme birincisi' madalyasını bıraktı.

Haberin Devamı

Öğrencilerin üzerinde Fethullah Gülen'in resmi olan 'İlk 40 binde 10 bin cemaatçi' yazılı dövizi bırakmak istemesine ise polis izin vermedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi olaysız sona erdi.

(DHA)