Gündem Ankara'da silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Ankara'da silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Paylaş
Ankara'da silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

Ankara'da meydana gelen silahlı saldırıda 3'ü polis, 1'i kadın 4 kişi yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti. Saldırının fail yada failleriyle polis arasında çatışmanın devam ettiği gelen bilgiler arasında

Ankara Dikmen'den silahlı sesleri yükseliyor. Bir kişinin hayatını kaybettiği 3'ü polis 4 kişinin yaralandığı olay sonrası çıkan çatışma devam ediyor. Yaralayan saldırganlarla polis arasında çıkan çatışma sokak aralarında devam ediyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20351","20351","201408","20351-173450.jpg","1", "0","Ankara'daki çatışmanın ilk dakikaları");



DHA muhabiri Muhammed Bayram Dikmen'de çıkan çatışmanın ortasından yaşananları canlı aktarıyor:

İki kişi oldukları tahmin edilen şüphelilerin silahlı saldırısı sonrası 3'ü polis, 1'i kadın 4 kişi yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti. Çatışmanın meydana geldiği bölgede bir silah ve 50'nin üzerinde boş kovan bulundu.



Apartmanların zillerine basarak sığınacak yer arayan saldırganlarla polis arasında kovalamaca devam ediyor.



Polis, yaya olarak kaçan zanlı ya da zanlıları havadan ve karadan yapılan operasyonla yakalamak için çalışma başlattı. Şüpheli ya da şüphelilerin sıkıştırıldığı düşünen binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye özel harekat polisleri de sevk edildi.

Haberin Devamı

CİHAN haber ajansına göre çatışma sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin, çete liderliği, mekan basma, tehdit, şantaj, uyuşturucu, adam yaralama, gasp gibi çok sayıda suçtan sabıkası olan Bülent A. olduğu belirlendi. Çatışmanın da yine zanlının içinde bulunduğu otomobilin durdurulmasıyla başladığı iddia edildi.


Ayrıntılar geliyor...

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20347","20347","201408","20347-173395.jpg","1", "0","Ankara'da silahlı çatışma: 2'si polis 4 kişi yaralandı");

FOÇA'DAKİ KAZAYLA İLGİLİ ARANIYORDU

Hayatını kaybeden Bülent A.’nın, İzmir’in Foça ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı, arabada da silahların bulunduğu kazayla ilgili soruşturma kapsamında arandığı ortaya çıktı. Kaza, 10 Haziran 2014 günü saat 03.00 sıralarında, Bağarası Mahallesi'nde meydana geldi. Ankara'dan kiralanan ve İzmir istikametine giden, 24 yaşındaki Armağan A. yönetimindeki otomobil kontrolden çıktı. Başka bir otomobile çarparak takla atan arabada, Armağan A. adına kimlik düzenlenen kişi ve yanındaki kimliği tespit edilemeyen kişi hayatını kaybetti.

Arka koltukta oturan 18 yaşındaki İsmail A. ise sıkıştığı yerden kurtarılarak Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kazanın ardından jandarmanın otomobilde yaptığı aramada üç tabanca ve mermileri, uzun namlulu bir silaha ait 38 adet mermi ve bir çelik yelek bulundu. Silah ve mermiler, balistik incelemeye gönderildi. Jandarma ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturmada, şahısların üzerinden çıkan kimliklerin de sahte olduğu anlaşıldı. Kazada hayatını kaybeden ve üzerinden Armağan A. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan kişinin Mahmut Kaya, hayatını kaybeden diğer kişininse Yılmaz İ. olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Aileleri tarafından teşhis edilemeyen cenazeler için yakınlarından DNA örneği alınarak kimlik tespiti yapıldı. Tahlil sonucu Kaya ve İpek'in cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna başvuran ailelerine teslim edildi. İpek Ankara'da, Kaya ise Erzurum'da toprağa verildi. Arabadaki kişilerin, dolandırıcılık olaylarıyla bağlantılı bir suç örgütü olduğu iddia edildi.