Gündem Ankara'da trafik gece gündüz her gün tıkanıyor

Ankara'da trafik gece gündüz her gün tıkanıyor

Paylaş
Ankara'da trafik gece gündüz her gün tıkanıyor

Ankara Valiliği'nin geleneksel Garnizon koşusuna izin vermemesiyle ilgili yaptığı açıklamaya Milliyet Yazarı Melih aşık'ın itirazı var. İşte "Atatürk giremedi!" başlıklı o yazı:

"Ankara’nın kurtuluşu deyince akla ilk takılan babayiğit seymenlerin o ağır ve asil görüntüleridir. Atatürk’ü Ankara’ya gelişinde onlar karşılamıştır. Her yıl geleneksel giysileriyle Ata’yı aynı yerde Ankara zeybeği ile karşılarlar. Peşinden de Seymen alayı yürüyüşü yapılır. Daha doğrusu yapılırdı. Bu yıl yasaklandı.

Haberin Devamı

Meğer Ankara Valiliği 10 Aralık 2010 tarihinde tedbirini almış! Başkentteki milli ve mahalli kutlamaların icrasında “Ankara halkının günlük yaşamında herhangi bir mağduriyet yaratılmaması ve genel hayatı olumsuz etkilememesi” için “Ana caddelerde genel yaşamı olumsuz etkileyebilecek yaya ve motorize herhangi bir programın uygulamasının yapılamayacağı” belirtilmiş. Her yıl yapılan Garnizon Koşusu için de bu defa güzergâh gösterilmemiş. O da yasaklanmış.

Ankara halkını mağdur eden nedir? Trafik tıkanıklığı mı? Atatürk’ü anımsamak mı? Herhalde ikincisi.. Yoksa Ankara’da trafik gece gündüz her gün tıkanıyor. Devlet büyüklerinin geçtiği yollar kesiliyor, araçlar ve yayalar uzun uzun böyüğün geçmesini bekliyor. Buna alışık Ankara halkı yılda bir kez Atatürk’ün Ankara’ya gelişi kutlanırken mi rahatsız olacak? Genel yaşama gelince.. Atatürk’ü anmak genel yaşamı olumsuz etkilemez, güçlendirir.

Haberin Devamı

Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Kurtuluş Savaşı dönemindeki en önemli aşamalardan biridir. Çünkü Millet Meclisi Ankara’da kurulacak, savaş buradan yönetilecek, başkent Ankara olacaktır. Ankaralılar 91 yıl önce Atatürk’ü Ankara kapısında karşıladılar, bağırlarına bastılar. Birileri şimdi adeta onları cezalandırmak istiyor..."

İşte Ankara Valiliği'nin açıklaması...