Gündem Ankara'da ulaşım kaosu!

Ankara'da ulaşım kaosu!

Paylaş
Ankara'da ulaşım kaosu!

Ankara'da ulaşım kaosu!

Ankara'da bilet fiyatlarında yapılan indirime tepki göteren özel halk otobüsleri, pazartesi gününden çalışmama kararı aldı.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman, kent içi ulaşım ücretlerinin mahkeme kararıyla düşürülmesine ilişkin 7 Mart Pazar günü toplantı yapacaklarını belirterek, "Pazartesi yüzde 90 çalışmayabiliriz. Bu durumda çalışırsak günlük 340-350 TL zararımız olacak" dedi.

Haberin Devamı

Şişman, çok sayıda halk otobüsü esnafının katılımıyla İskitler Tesviyeci Caddesinde yaptığı açıklamada, mahkeme kararının yürütmesinin durdurulması
amacıyla dava açtıklarını söyledi.

Esnafın bu şekilde çalışamayacağını belirten Şişman, şöyle konuştu:

"Pazar günü toplantı yapılacak. Pazartesi yüzde 90 çalışmayabiliriz. Bu durumda çalışırsak günlük 340-350 TL zararımız olacak. Bu şekilde çalışmamızın
bir anlamı yok. 2003’ten sonra bütün masraflarımızda artışlar yaşandı. Bunu telafi etmemiz mümkün değil. Esnaf zaten trafik cezalarından bunalmış
durumda."

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani de mahkeme kararıyla minibüsçü esnafının mağdur olduğunu söyledi. Tüketici derneklerini eleştiren Gani, "Mazot ve kullandığımız yedek parçaların fiyatlarında da bir sürü artış yaşandı. Neden bunlara bu kadar duyarlı olmuyorlar? Esnaf zaten arkadan gelen cezalarla yıpranmış durumda. Eğer bu karara yürütmeyi durdurma alamazsak biz de kontak kapatma eylemine katılırız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Halk otobüsçüleri ve minibüsçülerin açıklamalarına çok sayıda taksi esnafı da destek verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, ulaşımda indirime ilişkin alınan mahkeme kararının, Ankara Büyükşehir
Belediyesi için kaos anlamına geldiğini açıklamış, mahkeme kararını uygulamamaları halinde mahkemelik olacaklarını, uygulamaları halinde ise belediye olarak iflas edeceklerini öne sürmüştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi indirim uygulamasının başlamasıyla, otobüs seferlerinde kısıtlamaya gitmişti.

6 YIL ÖNCEKİ FİYATLAR GEÇERLİ

Tüketici Hakları Derneği’nin, 2004 ve 2008 yılında toplu taşıma ücretlerinde indirim amacıyla 9. İdare Mahkemesine açtığı dava sonucunda, Ankara'da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan EGO ve özel halk otobüsleri ile minibüslerde ulaşım ücretlerinde altı yıl öncesine dönüldü.

8 Mart Pazartesi gününden itibaren otobüslerde tam bilet 90 Kuruş, öğrenci 60 Kuruş, minibüslerde kısa mesafe 90 Kuruş, uzun mesafe ise 1 lira oldu.