Gündem Ankara'da YGS eyleminde olay

Ankara'da YGS eyleminde olay

Paylaş
Ankara'da YGS eyleminde olay

YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili olarak düzenlenen eylemde polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı

Başkent Ankara'da bazı öğrenci ve marjinal sol gruplar, YGS'deki şifre iddiaları ile ilgili öğle saatlerinde Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. Sakarya Caddesi'ne kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde bir dershane önünde toplanan grup üyeleri, dershaneyi basmak istedi. Bunun üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

>>BİNLERCE ÖĞRENCİ SKANDALI PROTESTO ETTİ >> VİDEO

Açıklamanın ardından grup üyeleri Yüksel Caddesi'ne geçerek protestolarını sürdürdü. Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isteyen grup ile polis arasında pazarlık yapıldı. Polis ile grup üyeleri arasında pazarlık sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Polisin gruba izin vermemesi üzerine, yüzleri maskelerle kapalı eylemciler polise taş, şişe fırlattı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti.

"SİZE TAŞ ATMAK YAKIŞMIYOR"

Bir kadın ise taş atan göstericilere, 'Size taş atmak yakışmıyor' şeklinde tepki gösterdi. Ara sokaklarda bir süre devam eden olaylar, grubun dağılması ile sona erdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5158","5158","201104","5158-2.jpg");

Haberin Devamı

Öte yandan Maltepe'de toplanan yaklaşık 1000 kişilik Halkevleri üyeleri şifre iddialarını protesto etmek için Kızılay Meydanı'na kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemler altında Kızılay Meydanı'na gelen grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Tahsin GÜNER / ANKARA - DHA