Gündem Ankara'daki resmi törenler Anıtkabir ziyareti ile başladı

Ankara'daki resmi törenler Anıtkabir ziyareti ile başladı

Paylaş
Ankara'daki resmi törenler Anıtkabir ziyareti ile başladı

23 Nisan için Ankara'daki resmi törenler devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bazı bakanlar, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile bazı milletvekilleri Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi.

Haberin Devamı



Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Heyet daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, deftere şunları yazdı:
"Büyük Atatürk, açılışını yaptığınız, ilk başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi 95 yaşında. Bugün vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Liderliğinizde, devletimiz bağımsızlığına, milletimiz hürriyetine kavuşmuştur. Bugün, huzur ve güven içinde yaşadığımız bir ülkemiz varsa, bunu size ve milli mücadelemizin aziz kahramanlarına borçluyuz.

TBMM olarak yegane hedefimiz, sizin açılışını yaptığınız çatı altında devletimizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesine eriştirmektir. Devletimiz, devletler ailesinin güçlü bir üyesi; milletimiz, milletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Hedefimiz, ülkemizin milli egemenliğine dayalı, çoğulcu, demokratik, laik vasfını güçlendirmektir. Emanetiniz emin ellerdedir. Sizden aldığımız ilham ile gelecek daha güzel olacaktır. Bize bıraktığınız eserlerinizle iftihar ediyor ve size minnet duyuyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Haberin Devamı



DAVUTOĞLU'NDAN ÇOCUKLARA: EN GÜZEL ŞEY ÖĞRETMENLİK


Ziyaret sonrası Anıtkabir merdivenlerinde çocuklarla bir süre sohbet eden Başbakan Davtuğlu, ''En güzel şey öğretmenlik'' dedi ve kendisinin de pek çok öğrencisi olduğunu söyledi.


NABİ AVCI, ÇOCUKLARLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Bu sabah Anıtkabir'i ilk ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığındaki heyet oldu.

Bakan Avcı, heyetteki Türk bayrağı taşıyan öğrencilerin ellerinden tutarak Aslanlı Yol'dan geçti. Daha sonra Avcı ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.


Buradan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Avcı, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:
"Ulusal egemenliğin, kayıtsız şartsız millete verilişinin 95. yıl dönümünü kutlamak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ve heyecanını paylaşmak için, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte Başöğretmen Atatürk'ün huzurundayız. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için açtığı yolda var gücümüzle ilerliyor ve Başöğretmenimizi sevgiyle anıyoruz."

Bakan Avcı, Anıtkabir özel defterine yazdıklarını, yanındaki öğrenciye okuttu.

Bu arada, Anıtkabir merdivenlerinde Bakan Avcı'ya öğrenciler tarafından çiçek verildi. Bakan Avcı, çiçekleri veren öğrencilere teşekkür ederek, onlarla fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı