Ekonomi Ankara'daki ulaşım zammına tepki

Ankara'daki ulaşım zammına tepki

Paylaş
Ankara'daki ulaşım zammına tepki

Ankara'daki ulaşım zammına tepki

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Ankara’da ulaşım ücretlerine yapılan zammı eleştirerek, "Ankara’da 15 yılda, tam bilet 350, öğrenci bileti ücreti 400 kat artırıldı. Ankara halkı ülkemizin en pahalı toplu ulaşım aracını kullanmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla ulaşım ücretlerine zam yapıldığını anımsatarak, tek binişlik kartlarda tam biletin 1,69 TL’den 1,85 TL’ye, çok binişli kartlarda tek binişin 1,39’dan 1,50’ye yükseltildiğini kaydetti. Çetin, 45 dakika içinde yapılan transferlerin de paralı hale getirildiğine dikkati çekerek, her transferde 50 kuruş alınacağını ifade etti.
"Melih Gökçek’in yönetimi tarafından 15 yılda ulaşım bilet ücretleri, tam bilette 350 kat, öğrenci biletinde 400 kat artırıldı" diyen Çetin, son zamla birlikte bu oranın daha da yükseldiğini belirtti. Çetin, toplu ulaşım ücretlerinin mesafe bazında karşılaştırılması sonucunda da Ankara halkının Türkiye’nin en pahalı toplu taşım aracını kullandığının görüleceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Ankara’daki son ulaşım zammına karşı açtıkları davada mahkemenin yürütmenin durdurulması kararı verdiğini hatırlatan Çetin, özetle şu görüşleri dile getirdi:
"Buna karşılık yargıyla, Ankara halkıyla dalga geçen Melih Gökçek, 1 kuruşluk indirim yaptı. Bu da yetmezmiş gibi açılan davaya karşı ve yargıya meydan okuyarak üstüne bir zam daha yaptı. Zammın gizli olan kısmı da bulunmaktadır. Daha önce transfer ücretsizken şimdi ücretli hale getirilmiştir. Bundan sonra her transferde 50 kuruş fazladan ücret alınacaktır.
Son zam, adaletsizliğin, haksızlığın, kamu yararına aykırılığın katmerlenmiş halidir. Toplu ulaşım esas olarak teşvik edilmesi gerekirken, Ankara’da ve İstanbul gibi kentlerimizde tersine adeta bir soygun aracına dönüşmüştür.
Tüketicilerin artık bir şeyler yapması, sorumluluk alması, tepkilerini göstermesi gerekmektedir."