Siyaset Ankara'dan Kandil'e cevap
Paylaş
Ankara'dan Kandil'e cevap

Kandil'den gelen 'Hata yaptık, özür dileriz' açıklamasına Çiçek'ten yorum: Takke düştü, kel göründü

Kandil'den gelen 'Hata yaptık, özür dileriz' açıklamasına Başbakan Yardımcısı Çiçek şu yorumu yaptı: Bunlar taktik beyanlar, özellikle Geçitli Köyü'nü hatırlayalım. Suçu devletin üstüne attılar, sonra şapka düştü kel göründü. Şimdi yumuşatmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

PKK TAKTİK BEYANLAR VERİYOR

Terör örgütleri, işlerine ne geliyorsa onu yaparlar, son verilen demecin perde arkasına bakmalıyız. Bunlar taktik beyanlar, özellikle Geçitli Köyü'nde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, iki yaşında bir bebek yaralandı. Önce devletin üstüne attılar suçu, sonra şapka düştü kel göründü. Birkaç gün bununla idare ettiler. Sonradan yapılan incelemelerde kel görününce, bombanın PKK tarafından konulduğu ortaya çıkınca bölgede yaşayanlarda bir infial oldu.

Şimdi bunu yumuşatmaya çalışıyorlar. Örgüt ben Kürt halkının haklarını koruyorum diyor ancak en çok öldürdüğü kesim Kürtler. Şimdi bir viraj almaya çalışıyorlar. Daha iki gün önce Van'da silahlar yakalandı, her türlü suikast silahı ve roket var. Bunlar bayram hediyesi mi? Biz Türkiye'de kan akmamasını isteriz ve elimizden gelen çabayı da gösteririz.

Haberin Devamı

PKK İLE TAMİL KAPLANLARI ARASINDA BAĞLANTI VAR

Türkiye'de yaşanan bazı olumsuzlardan şikayetimiz var diyerek eline silah alıp dağa çıkmanın kimseye faydası yoktur. Demokrasi, taleplerin gündeme getirilebildiği bir rejimdir. Günümüzde konuşulmadık konu kalmadı, artık dağa çıkıp kan dökmenin bir anlamı kalmadı. Bir özel hesap yoksa, birilerinin taşeronluğu yapılmıyorsa. Dünyadaki tüm terör örgütlerinin ortak sloganıdır, barış, özgürlük ve demokrasi. Bizimkilere en çok benzeyen örgüt Srilanka'daki Tamil Kaplanları. 75 bin kişiyi öldürmüştür bu örgüt. Sonra da çıkıp bunu barış için yaptık denir? Böyle bir kepazelik olabilir mi? Tamillerle PKK'nın bağlantısı da var, bunu da söyleyeyim. Dünyadaki birçok terör örgütüyle PKK'nın bağlantısı var, somut şekilde. Dünyada terör örgütlerinin işbirliği, devletlerin işbirliğinden daha kurumsaldır. Hükümetin hiçbir şekilde terör örgütü ile pazarlığı yoktur, taahhüdü var diyenler taahhüt isteyenlerdir.

Dünyadaki terör örgütlerine baktığımızda hepsinin yöntemleri aynı, parasal kaynakları aynı, hepsi dış destek alıyor, arkalarında başkaları var. Teröre karşı mücadelede de hatalar yapılmıştır. Teröre muhatap olan tüm ülkeler bunu asayiş-güvenlik meselesi kabul etmiş, bu hataya düşen ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Asker ve polisimiz var, geri kalan tedbirlerin hiçbiri yerine getirilmemiş. Bu gerçeği en erken kavrayan ülke İngiltere'dir, başarıyı da onlar sağladı. IRA henüz tam bitirilemedi ancak gündemin çok gerisine düştü. Biz de 5-6 yıldır başka yöntemleri uygulamaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

(Milliyet)