Gündem Ankaralılara fıskiyeli havuz müjdesi

Ankaralılara fıskiyeli havuz müjdesi

Paylaş
Ankaralılara fıskiyeli havuz müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması ve tarihe ışık tutması amacıyla Ankara’da müze yapılmasını öngören rapor oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca yeni açılan yollardaki göbeklere fıskiyeli havuz yapılmasına karar verildi

Meclisin 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde gerçekleşen toplantıda, ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tüketicilerin haklarını gözetmek adına Ankara Ulus Hali’nde zabıta denetimlerinin artırılması kararlaştırıldı. Toplantıda daha sonra Turizm Komisyonu’nun 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin raporu görüşüldü. Raporda yer alan, "15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından tertiplenen hain kalkışmanın unutulmaması, gelecek nesillere ve tarihe ışık tutması amacıyla belediye imkanları doğrultusunda konuyla ilgili bir müze yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadeleri, oy birliğiyle karara bağlandı.

Nallıhan ilçe sınırlarındaki maden rezervlerinin tespit edilerek ekonomiye kazandırılması hususunda gerekli çalışmaların yapılmasının da benimsendiği meclis toplantısında, Beypazarı’ndaki uygun olan alanlara sulama göleti yapılması hususunda gerekli çalışmaların yürütülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayaş ilçesi Feruz Mahallesi’nde bulunan sulama göletinin temizliğinin yapılması hususunun da kararlaştırıldığı toplantıda, yine aynı ilçede yer alan sulama kanallarının da bütçe imkanları doğrultusunda bakım ve onarımlarının yapılmasına karar verildi.

GÖBEKLERE FISKİYELİ HAVUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımlar sonucu yeni açılan yollar içerisindeki göbeklere, bütçe imkanları doğrultusunda fıskiyeli havuzlar yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının da oy birliğiyle kabul edildiği Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yeni yasayla köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşimlerde daha önceden yarım kalan yatırımların aciliyetine göre tamamlanması da karara bağlandı.

Şereflikoçhisar ilçesi Büyükkışla ve Akarca mahallerinde Özel İdare zamanında yapımına başlanan köy konaklarının malzeme eksiği nedeniyle tamamlanamadığı belirtilen komisyon raporunun da görüşüldüğü toplantıda, bahse konu köy konaklarının eksikliklerinin tamamlanması kararlaştırıldı.

İHA