Spor Ankaraspor'dan düşme davası

Ankaraspor'dan düşme davası

Paylaş
Ankaraspor'dan düşme davası

Ankaraspor A.Ş, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından verilen "kulübün bir alt lige düşürülmesi" kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı

Ankaraspor A.Ş’nin avukatı Mehmet Ali Alan tarafından açılan davanın dilekçesinde, 5894 sayılı "Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun"unun 5/3, 6/1-2-3-4. maddelerinin, Anayasa’nın 7, 9, 11, 36, 38, 125 ve 154. maddelerine aykırı oldukları ileri sürülerek, söz konusu maddelerin, Anayasa’nın 152. maddesi gereğince iptalleri için Anayasa Mahkemesine müracaat edilmesi istendi.

Dilekçede, Ankaraspor A.Ş’nin, Türkiye Futbol Federasyonunca alınan kararlar sonucu Turkcell Süper Lig’den bir alt lige düşürülerek ve Turkcell Süper Lig’de yapacağı maçları yaptırılmayarak, hasılattan, televizyon gelirlerinden, stada alınan reklamlar ile formalara alınan reklamlardan elde edilen gelirlerden, toto-loto gelirlerinden, Kulüpler Birliğinden gelen gelirlerden, Fair Play Ligi gelirinden, ilk 6 sıraya verilen ödül gelirinden ve diğer gelirlerden yoksun bırakıldığı kaydedildi.

"2008-2009 futbol sezonunda uluslararası transfer markette Ankaraspor futbolcularının değeri 31 milyon 400 bin Euro iken, takımın küme düşürülmesinden sonra aynı markette değeri 1 milyon 150 bin Euro olmuştur. Aradaki fark, zararımızı oluşturmuştur" görüşüne yer verilen dilekçede, bu zarardan ve futbolcular ile teknik direktöre maç yapılmadığı halde ödenmek zorunda kalınan paralar nedeniyle doğan 12 milyon TL maddi, 100 bin TL manevi olmak üzere toplam 12 milyon 100 bin TL zararın, yasal faiziyle birlikte, Türkiye Futbol Federasyonundan tahsiline karar verilmesi istendi.

Davanın görülmesine, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı