Gündem Ankesörlü telefon soruşturmasında 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı!

Ankesörlü telefon soruşturmasında 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı!

Paylaş
Ankesörlü telefon soruşturmasında 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ankesörlü telefon soruşturması kapsamında 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si aktif görevde bulunuyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem imamları" ile haberleştikleri belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 2'si muvazzaf 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile kontörlü telefonlarla ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve terör örgütüyle irtibatları tespit edilen 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

2'Sİ AKTİF GÖREVDE

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı kaydedilen açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince sürdürüldüğü belirtildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ’nün mahrem imamları ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 2’si aktif görevde 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı verilmiştir" denildi. Açıklamada, ayrıca gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması içi Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

AA/DHA