Bebeklik Aysima isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Aysima ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Aysima isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Aysima ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Aysima isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Aysima ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

İsimler farklı anlamlara gelir ve iki sınıfta değerlendirilir. Kızlara özel ve erkeklere özel isimler ayrı ayrı verilir. Bu isimlerden biri de Aysima ismidir. Kız çocuklarına verilen bu isim son zamanlarda popüler hale gelmiştir. Bu ismin manası ve nereden geldiği gibi konular merak konusu olmuştur. Aysima ismi ile ilgili merak edilen tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

İsimler insanların kimliğidir ve insanlar tanışırken bu isimleri kullanır. Aysima ismi de günlük yaşantımızda son zamanlarda popülerliği artan isimlerden biridir. Kız veya erkek çocuklar için uygun isim tercihinde bulunmak isteyenler ‘Aysima’ ismini tercih ediyor. İsim tercihinde anlam ve dinen caiz olması her zaman için ilk aşamada değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

AYSİMA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Bu kelime dilimizde ‘yüzü aydınlık, nurlu olan’ anlamında kullanılır. Aslen Arapça bir kelimedir. Yüzü nurlu olan ve yüzü parlak olan anlamında kullanılır. Ay yüzlü, nur yüzlü gibi anlamlarda kullanılan bu isim kız isimleri içerisinde yer alıyor.

AYSİMA İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Türkçede kullanılan bu isim genel anlamda güzel yüzü ifade eder. Güzel yüzlü olduğunu ifade eden bu isim TDK sözlüğünde uğurlu, tutkulu ve nurlu anlamına geliyor. Uğurlu anlamı ise Türkçede kullanılıyor.

AYSİMA İSMİ NEREDEN GELİYOR?

İslam kültürü ile birlikte yüzyıllar boyu yaşayan Türkçe, yüzyıllar boyu bu dinin temsilcisi olmuştur. Bununla birlikte bazı Arapça isimler de Türkçeye geçmiştir. Arapça söylenişinden biraz farklı olacak şekilde Türkçeye geçen isimler arasında Aysima ismi de yer almaktadır. Bu ismin konulmasında her hangi bir beis yoktur ve İslam dinine göre caizdir.

Haberin Devamı

İslam’da çocuk için konulan ismin anlamı önemlidir. İsmin anlamı çocuğun karakterini etkilediği için güzel isim konulması gerekiyor. Aysima ismi de ‘ay yüzlü’ veya ‘güzel yüzlü’ anlamındadır. Bu sebeple bu isim konulabilir.

AYSİMA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

 Kız çocukları için tercih edilen Aysima isminin özellikleri şu şekildedir:

 1- Arapça kökenli bir isimdir.

 2- Sonradan Türkçeye dahil olmuştur.

 3- Zerafet, nezaket ve beklenti gibi konuları temsil eder.

Türkiye’de halen bu ismi kullanan binlerce kişi yaşıyor. Aybüke, Ayşirin, Aylin vb benzer isimler de Türkçede kullanılıyor.