Bebeklik Melek isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Melek ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Melek isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Melek ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Melek isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Melek ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Melek, Arapça bir isimdir ve Türkçeye de Arapça dilinden gelmiştir. Melek isminin ilk anlamı Tanrı ve insan arasında aracılık yaptığına ve "nur"dan olduğuna inanılan manevi bir varlıktır. Melek isminin diğer anlamı ise "uysal ve terbiyeli kimse" demektir. Melek isminin anlamını ve tüm özelliklerini sizler için derledik.

Melek, kadın ismi olarak kullanılır. Melek ismi köken olarak Arapçadır ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Tek tanrılı dinlere göre birçok dinde "nur"dan olduğuna inanılan semavi varlıklara genel olarak "melek" adı verilir. Mecazi anlamda iyilik sever gibi anlamlara sahiptir. Örn. Melek gibi bir insan...

Haberin Devamı

MELEK İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Melek, kız bebeklere verilen bir isimdir ve ülkemizde Melek ismi ile sık sık karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle de birçok kişi Melek isminin ne demek olduğunu merak eder. Melek, Arapça bir isimdir. Türk Dil Kurumundaki anlamına göre Melek ismi Tanrı ile insan arasında aracılık yaptığına inanılan ve "nur"dan olduğu düşünülen manevi varlıktır. Melek isminin bir diğer anlamı da "uysal kimse" demektir.

İslam inancına göre dört büyük melek vardır; bunlar Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail'dir. Bu meleklerin isimleri bazı durumlarda erkek çocuklara isim olarak verilir. "Melek" ismi ise kız çocuklarına verilen bir isimdir. 

MELEK İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Melek ismi Arapça dilinden gelen bir isimdir. Fakat uzun yıllardır dilimizde kullanılmasından dolayı Türkçeye yerleşmiştir ve bundan dolayı dilimizde de sıkça kullanılır. Melek isminin anlamı Tanrıyla insan arasında aracı olan ve nurdan olduğu düşünülen manevi bir varlıktır. Melek isminin Türk Dil Kurumundaki ikinci anlamı ise terbiyeli ve uysal kimse demektir. Anlamı güzel ve manevi olan isimler ülkemizde daha fazla kullanılır. Bu nedenle Melek isminin ülkemizde sıkça kullanıldığını söylemek doğru olur.

MELEK İSMİNE SAHİP İNSANLAR NASIL OLUR?

Melek ismindeki kişiler hem maddi hem de manevi olarak çok yeteneklilerdir ve her zaman başarılı olmanın yolunu bulurlar. Hayal güçleri çok gelişmiş olduğundan bazı zamanlarda hayal ile gerçeği karıştırmaları bile mümkündür. Duygusal dünyaları çok gelişmiştir. Empati kurabilirler ve bu nedenle de sosyal çevrelerinde çok sevilirler. Cesur ve atak bir yapıları olduğu için genelde çok fazla arkadaşları olur.

Her konuda bir fikirleri vardır ve kendi görüşlerini savunarak kitleleri kolay bir şekilde etkileyebilirler. Ticarette başarılı olurlar ve kısa süre içinde kendiişlerini de kurabilirler. Özgüvenleri yüksek olduğu için dışardan havalı gibi gözükseler de kendilerini bilen bir kişiliğe sahiplerdir.