Bebeklik Pera isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (Kız bebek ismi önerileri)

Pera isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (Kız bebek ismi önerileri)

Paylaş
Pera isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (Kız bebek ismi önerileri)

Pera ismi yaygın kullanımı bulunmayan fakat son zamanlarda duyulmaya başlanan isimlerden biridir. Pera anlamı ve kullanım alanları da değişiklik göstermektedir. Genel olarak kız ismi olarak bilinen Pera ismi bazı erkek çocuklarına da verilebilmektedir. Pera isminin anlamı ise karşı taraf ya da öteki taraf olarak ifade edilir. Latinceden gelen sözcüklerden biridir. Zaman içerisinde isim olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Petra sözcüğü öbeğinden türemiştir. Pera isminin anlamı nedir, ne anlama gelir, ismi nereden gelir ve özellikleri nelerdir, Posta.com.tr okurları için ayrıntıları ile derledik.

Pera isminin Latince kökenli olması farklılığını da ön plana çıkarmaktadır. Bu ismi araştıran kişiler için birbirinden farklı bilgi aktarımı gerçekleşmektedir.  Beyoğlu'nun eski adı olarak da bilinen Pera isminin anlamı genel olarak öte taraf olarak yanıtlanmaktadır. Aynı zamanda karşı tarafa geçmek olarak da bilinmektedir. Kız ve erkek çocukları için kullanımı uygun isimlerden biridir. Üstelik modern isim önerilerinden biri olarak da günümüzde yaygın hale gelmektedir. Pek çok ebeveyn yeni ve duyulmamış isimleri araştırarak çocukları için bu ismin anlamlarına göre bir tercih yapmaktadır.

Haberin Devamı

PERA İSMİNİN ANLAMI NEDİR VE NE ANLAMA GELİR?

Pera ismi son zamanlarda televizyon ve filmlerde geçen isimler arasına girmektedir. Özellikle yaygınlaşması sosyal medya tarafından gerçekleşmektedir. Pera ismini araştıran kişiler öteki taraf ya da karşı taraf anlamına ulaşırlar.

Latince Petra kelimesinden türeyen Pera, bu anlamda 'Sağlam, güçlü ve kararlı' anlamına da gelir. Hem erkek hem de kız çocuklarda kullanılan Tansu ismi ile aynı anlamı taşıdığı söylense de Tansu, "Şafağın aydınlattığı su gibi parlak ve temiz olan" anlamındadır.

Pera isminin bir diğer çeşidi ise İbranice Peri ismidir. Aynı zamanda Latince isim seçenekleri arasında Petra ismi de bu ismin türevi olarak kullanılmaktadır. Pera ismini yeni duyan kişiler bu ismin ne anlama geldiğini ve kişi üzerinde yarattığı kişilik özelliklerini de merak ederek araştırmaktadır.

Haberin Devamı

İSTANBUL BEYOĞLU'NDA YER ALAN PERA BÖLGESİ İLE PERA İSMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ


Tarihî yarımadanın ve Haliç'in karşısında gelişen bölge Orta Çağ'dan itibaren, Yunancada "karşı yaka", "öte" anlamına gelen "Pera" (Πέρα) adıyla anılmaktaydı. Pera ismi, bölge için Bizansliların kullandıkları bir isimdir. Türkler bu semt için Pera adını hiç kullanmamışlar, Galata surlarının dışında kalan bölgeye Beyoğlu demişlerdir.

Pera, ağırlıkla Levantenlerin yaşadığı bir bölge olduğu için İstanbul'un ve Osmanlı'nın Batı'ya açılan kapısı konumundaydı. İstanbul'a Avrupa'dan gelen her şey ilk önce burada görülürdü. Bugün Taksim olarak anılan bölge ise bu alanın dışındaydı. Şehrin dışı olarka kabul ediliyordu ve mezarlık olarak kullanılıyordu.

PERA İSMİ NEREDEN GELİR VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Pera ismi Latinceden gelen isimlerden biridir. Sağlam, güçlü, kararlı anlamındaki Petra isminden türemiştir. Özellikle kişilik bakımından Pera ismine sahip olan kişilerde sakinlik ve kararlılık ön plana çıkmaktadır. Pera ismi kişilerin çalışkanlığını gösteren isimlerden biridir. Bu isme sahip olan pek çok kişide görülen özellikler arasında yetenekli ve düzenli çalışma amaçları öne çıkmaktadır. Bu kişiler spor alanında da aktif olarak rol oynamaktadır. Düzenli spor ve sağlıklı yaşam bu isme sahip olan kişilerin en çok ilgilendikleri konulardır.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE PERA İSMİ OLAN KAÇ KİŞİ VAR?

Türkiye'de Pera ismini kullanan 427 kişi bulunuyor. Pera en çok kullanılan 3954. isim.