Gündem Anne evinde işkence iddiası

Anne evinde işkence iddiası

Paylaş
Anne evinde işkence iddiası

Babasının, çok özlediği için boşandığı annesine gönderdiği küçük Buğra'nın, burada korkunç işkencelere maruz kaldığı iddia edildi

İzmir Aliağa TÜPRAŞ’ta işçi olarak çalışan 47 yaşındaki Hayri Özel, ikinci evliliğini yaptığı 4.5 yıllık eşi 24 yaşındaki Filiz A.’dan 2 ay önce boşandı.

Mahkeme, 4 yaşındaki çocukları Muhammed Buğra’nın velayetini babasına verdi. Ancak, boşanmalarından bir hafta sonra Muhammed Buğra, annesinin özlemine dayanamadı.

Bunun üzerine Özel, oğlunun Menemen’deki ailesinin evine dönen annesiyle kalmasına izin verdi. Kendisi Buca’da oturan Özel, oğlunu Menemen’deki bir anaokuluna da yazdırdı.

"ANNEM TOKAT ATTI, DEDEM ISIRDI"

Özel, 2 Temmuz’da bir ihtiyacı olup olmadığı öğrenmek için anaokuluna uğradığında, oğlu Muhammed Buğra’nın vücudunda izler gördü.

Özel, oğlunun “Annem ve anneannem tokat attı. Dedem ısırdı. Teyzem de kollarımı çakmakla yaktı. ‘Yeliz teyzem bıçak soktu ama ölmedim” dediğini ileri sürerek, şikayetçi oldu.

Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Muhammed Buğra’ya kol, bacak ve belinde darp ve cebir izleri olduğu belirten rapor verildi.

Polis, Buğra’nın annesi Filiz A., dedesi Feyzi A., anneannesi Fikriye A., teyzesi Yeliz D. ile teyzesinin eşi Zeki D.’nin ifadelerine başvurdu.

Oğlunun anaokulundaki öğretmenlerine de dayak yediğini anlattığını belirten Özel, “Bir gün bir arkadaşının sırtına vurmasıyla düşünce, ‘Artık acı hissetmiyorum ki’ demiş. Bir çocuk artık acı hissetmiyorum ki diyebiliyorsa, nasıl bir işkenceye maruz kalmış artık siz düşünün” dedi.

ANNESİ: HASTA ONDAN DÜŞÜYOR

Anne Filiz A. ise, iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek, “Oğlumu dövüp, kötü muamelede bulunduğumuz doğru değil. Kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle baş dönmesi ve denge kaybı oluyor. Bu nedenle düşüp, bir yerlere çarpıyor. Hastaneye de götürdüm” dedi.