Selin Çakar ‘Anne’ler sevdiyse o dizi izlenir
HABERİ PAYLAŞ

‘Anne’ler sevdiyse o dizi izlenir

Haberin Devamı

Geçen gün annem dönüp sordu; ‘geçen hafta başlayan o güzel dizi ne zaman? Kaçırmayalım…’. Bahsettiği dizi de Fox TV’nin yeni dizisi Çoban Yıldızı’ydı. Sonuç olarak çayımızı demleyip oturduk televizyonun karşısına. Dizide olup bitene yorum yapa yapa bölümün sonuna geldik.

Çoban Yıldızı’nı izlerken annem şunları söyledi;

- Zühre’yi oynayan kızın adını bilmiyorum ama ne kadar güzel rol yapıyor, gözleri de iri iri ne güzel bakıyor. (Selin Şekerci’den bahsediyor.
- Aa bu Zekkar’ı oynayan Muhteşem Yüzyıl'da da yok muydu? Gördün mü bak oyuncu dediğin böyle olur. Orada nasıldı burada nasıl? (Selim Bayraktar’ın performansını çok beğenmiş ki gerçekten de özellikle dün akşamki bölümde Zekkar’dan hep birlikte ölesiye nefret ettik.)
- Benim ‘Fikret Bey de tam ağa ama’ demem üzerine; ‘ee herhalde yani. Menderes Samancılar o. Yılların sanatçısı. Şimdiki yeni yetmeleri elli kere cebinden çıkarır’ dedi.
- Herkes gibi annem de dizinin müziklerine bayılanlardan. ‘Ne o öyle her dizide aynı şarkılar. Bak nasıl güzel türküler bulmuşlar. Demek ki isteyince farklı şeyler yapılabiliyor.’
- Bölüm bittikten sonra da dedi ki; bak Perşembe akşamları beni ara, hatırlat bana bu akşam Çoban Yıldızı var diye.’

‘Anne’ler sevdiyse o dizi izlenir

Dizi bittikten sonra sohbete devam ettik. Sordum ‘anne başka neler seyrediyorsun?’ diye;

- Benim henüz hiç seyretmediğim ama gününün liderlerinden olan ‘Kalbimdeki Deniz’i izliyormuş. Dizi totalde 6’nın üzerinde reyting alıyor. Annem dizinin ilk bölümünü izlediğinde de ‘bak bu dizi izlenir’ demişti.
- ‘Doğru düzgün bir diziyken Paramparça’yı izliyordum ama saçmalamanın bile ötesine geçtiler’ dedi.
- ‘Ee başka ne var severek izlediğin?’ diye sordum. ‘Bir de No:309'u seyrediyorum severek. Başka da bir şey seyretmiyorum.’ dedi.

Sonuç: Annemle konuştuğumuz konulardan şunu çıkardım; annem 55 yaşında ve bizim seyirci kitlemizin çoğunluğunu onlar oluşturuyor. Aslında seyirci kitlemiz belirgin özelliklerle ikiye ayrılıyor; yarısı 40-60 yaş arası anneler, diğer yarısı da ‘İçerde’ ve ‘Diriliş Ertuğrul’ gibi aksiyonlu dizileri sevenlerden oluşuyor. Bir dizi yazmaya da yapmaya da karar veriyorsanız bu iki seyirci kitlesini de iyi analiz etmeniz, iyi okumanız gerekiyor. Yoksa harcanan paralar da verilen emekler de boşa gitmeye devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder