Gündem Anne mi uyduruyor, kızı mı?

Anne mi uyduruyor, kızı mı?

Paylaş
Anne mi uyduruyor, kızı mı?

Kızı tecavüz sonucu hamile kalıp kürtaj olan anne, şikayetinden vazgeçti: 'Kızım filmlerin etkisinde kalıp uyduruyor'

Samsun'da hafif derece zeka özürlü olan 16 yaşındaki B.Ö., evden kaçınca bir kişinin tecavüzüne uğradı. Hamile kalan B.Ö.'nün bebeği kürtajla alınırken, şüpheli olarak yakalanan 22 yaşındaki S.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan ilk duruşmada ifade değiştiren genç kız ve annesi sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Anne 40 yaşındaki N.Ö., “Kızımın bana anlattıklarına göre şikayetçi olmuştum. Ancak şimdi kızımın söylediklerinin hiç birine inanmıyorum. Seyrettiği filmlerin etkisinde kalıp böyle şeyler uyduruyor” dedi. Sanık S.İ.’de genç kızla ilişkiye girmediğini belirterek suçsuz olduğunu ileri sürdü. Doktor raporlarına göre genç kızın kürtaj olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Samsun’da ailesiyle birlikte yaşayan ve doğuştan hafif zeka geriliği bulunan 16 yaşındaki B.Ö., geçen yıl Eylül ayında evden kaçtı. Bir kaç gün sonra polis tarafından bulunan ve ailesine teslim edilen genç kız iddialara göre 1 ay sonra hamile olduğu anlaşılınca ailesi tarafından doktora götürülüp kürtaj yaptırıldı. B.Ö. de, kendisine S.İ.’nin tecavüz etitğini ve hamile bıraktığını söyleyerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine yakalanan ve çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan S.İ. ‘cinsel istismar’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. B.Ö.'nün yalan söylediğini savunan S.İ., “Ortak arkadaşımızın sayesinde tanıştık. Kendisiyle gönül ilişkimiz olmadı. Sadece arkadaşız. Kendisine elimi bile sürmedim” dedi.

Haberin Devamı

‘KIZIMIN SÖYLEDİKLERİNE İNANMIYORUM’

Duruşmaya katılan anne N.Ö,, soruşturma aşamasında kızının kendisine anlattıklarına göre sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kızımın akli dengesi bozuktur. 3 yıl önce de tecavüze uğramıştı. O olaydan sonra sürekli evden kaçmaya başladı. Kızımın söylediklerinin hiç birine inanmıyorum. Kimsenin de günahını almak istemiyorum. Kızım kürtaj da olmamıştır. Seyrettiği filmlerin etkisinde kalıp böyle şeyler uyduruyor. Sanıktan şikayetçi değilim.”

Annesinin ifadelerine katılan B.Ö. de, S.İ.’den şikayetçi olmadığını belirterek, “Kendisiyle sadece arkadaşız. Bana bir şey yapmadı. Ailem nerede olduğumu sorunca ben de onunla birlikte olduğumu söyledim” diye konuştu.
Doktor raporlarına göre B.Ö.'nün kürtaj olduğu belirtildi. Duruşma, B.Ö.'nün olay nedeniyle ruh sağlının bozulup bozulmadığının araştırılması için ertelenirken, sanığın tahliye talebi kabul edilmedi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)