Sağlık Anne sütü nasıl artırılır? İşte tavsiyeler

Anne sütü nasıl artırılır? İşte tavsiyeler

Paylaş
Anne sütü nasıl artırılır? İşte tavsiyeler

Anne sütü sağlıklı bir yaşam için oldukça önemli. Anne sütünün bazı durumlarda az olması bu nedenle aileleri oldukça tedirgin ediyor. Peki anne sütünü artırmak mümkün mü? İşte cevabı...

Dr. Fevzi Özgönül anne sütü için mısır gevreğinden, aşırı miktarda unlu besinlerden, maydanoz ve naneden, çay ve kahveden kaçınmak gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bir annenin mutlaka kahvaltı yapması gerektiğini ifade eden Dr. Fevzi Özgönül, "Toplumda şekerli içecek ve yiyeceklerin anne sütünü artırdığına dair çok yanlış bir inanış var. Şekerli içecekler ve tatlılar, sağlıklı gıdaların emilimini engellediği için tam tersi süt üretiminde aksamalara yol açar.

KAHVALTIDA KURU İNCİR YA DA PEKMEZ

Kahvaltıda 1 tane kuru incir veya 1 tatlı kaşığı pekmez demir deposu olduğu için iyidir. 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu içilebilir. Bunlar dışında iştah ve istek olduğu ölçüde peynir, yumurta, zeytin, yeşillik ve diğer kahvaltılık ürünlerden yenilmeli. Mısır gevreğinden, çok fazla unlu yiyeceklerden, maydanoz ve naneden kaçınmak gerekir. Aralarda çok fazla çay ve kahve içmek de süt üretimini olumsuz etkiler, onun yerine doğadaki diğer doğum yapmış canlılar gibi su tüketimini artırmak çok sağlıklı.

Haberin Devamı

'BOL BOL MARUL SALATASI YİYİN'

Öğle yemeği olarak hazmı kolay ve besleyici değeri yüksek olan tencere yemeklerini, etli sebze yemeklerini, zeytinyağlıları tercih edelim. Su oranı yüksek olan ıspanak, pazı, karalahana, yeşil fasulye gibi sebze yemeklerini özellikle tercih edelim. Ayrıca her yemekle birlikte bol miktarda marul salatası çok iyi gelecektir. Akşam yemeğinde de özellikle hazmı zor olan ve uyku düzenimizi bozabilecek, gaz oluşturacak baklagillerden, meyve ve salata gibi çiğ sebzelerden uzak durmanızı öneririm. Akşam en ideali, çorba ile başlayıp pişmiş hafif bir sebze yemeği ile günü kapamak" diye konuştu.

Bedenin en rahat ettiği durumun, ihtiyacı olan tüm besinlerin ritmik şekilde bedene alındığı durum olduğunu kaydeden Dr. Fevzi Özgönül, "Bebek beslenmesinde öğün atlamak, uzun açlık dönemleri, sindiremeden yeni gıdanın verilmesi, besleyici değeri düşük gıdaların verilmesi nasıl uygun değilse aynı şekilde annenin beslenmesinde de bu kurallar geçerlidir" şeklinde konuştu.