Sağlık Anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı: Yumurta

Anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı: Yumurta

Paylaş
Anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı: Yumurta

Uzmanlar, içerdiği proteinin vücutta kullanım oranının yüksek olması nedeniyle anne sütünden sonra en iyi protein kaynağının yumurta olduğunu belirtiyor

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yumurtanın içerdiği protein ve vitaminler bakımından en iyi besin kaynakları arasında yer aldığını belirterek "Yumurta et grubu besinler içerisinde yer alır. İçerdiği proteinin vücutta kullanım oranının yüksek olması nedeniyle anne sütünden sonra en iyi protein kaynağıdır. Birçok vitamin ve minerali içerdiği için sağlıklı beslenmede önemli rol oynar" dedi.

Haberin Devamı

GÜNLÜK ENERJİ İHTİYACININ DÖRTTE ÜÇÜNÜ KARŞILIYOR

Yumurtanın besleyici değerinin yanı sıra ucuz ve kolay ulaşılabilir, kolay hazırlanır olması, kolay çiğnenmesi ve sindirimi nedeniyle tüm yaş grubundaki bireyler için tercih nedeni olduğunu ifade eden İnanç, sofralarda omletten tatlılara kadar birçok yemek tarifinde önemli yeri olan yumurtanın bu yemekleri hem besin değeri hem de lezzet açısından zenginleştirdiğini söyledi.

İnanç, yumurtanın beyazı ve sarısındaki besin ögelerinin türü ve miktarının farklılık gösterdiğini belirterek, yumurta sarısının günlük ihtiyaç duyulan enerjinin dörtte üçünü, yağın ve A, D, E vitaminlerinin tamamını, kolin, fosfor, demir ve kalsiyumun büyük bir kısmını, protein ve B2 vitaminin ise yarıya yakın kısmını içerdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

AA