Gündem Anne ve oğlu yangında öldü

Anne ve oğlu yangında öldü

Paylaş
Anne ve oğlu yangında öldü

Anne ve oğlu yangında öldü

Gaziosmanpaşa'da, bir gecekonduda çıkan yangında 45 yaşlarındaki Ülkiye Cebeci evde, 18 yaşındaki oğlu Emre Cebeci de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Komşuları, anne ve oğlunun epilepsi hastası olduğunu ve baba tarafından eve kilitlendiğini ileri sürdüler.

Haberin Devamı

Yıldıztabya Mahallesi 3’üncü Sokak Numara 71'deki gecekonduda saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangında büyük bölümü ahşap olan gecekondu alevler içinde kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

Çevredekilerin içeride iki kişinin bulunduğunu söylemesi üzerine eve giren itfaiye erleri, ağır yaralanan Emre Cebeci’ye ulaştı. Ambulansa hastaneye kaldırılmak istenen Emre Cebeci, yolda hayatını kaybetti. Enkaz içinde yapılan aramada, evin mutfak kısmında anne Ülkiye Cebeci’nin cesedine ulaşıldı.

Mahalle kahvesinde iken evinde yangın çıktığını duyarak olay yerine gelen Muzaffer Cebeci, eşi ve oğlunun öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Baba Cebeci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

En az 30 yıllık komşuları olduğunu söyleyen bir kişi, "Muzaffer Cebeci emekliydi. Korsan taksicilik yaparak askerde olan oğluna para gönderiyordu. Evinin geçimine de katkıda bulunuyordu. Eşi ve küçük oğlu epilepsi hastasıydı. Hastalıklı oldukları için kendi başlarına sokağa çıktıklarında kriz geldiğinde düşüp yol ortasında kalıyordu. Baba da bu yüzden üzerlerine kapıyı kilitleyerek işe gidiyordu" dedi.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından anne ve oğlunun cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan yangın sırasında çevrede toplanan kalabalık, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Darp edilen Cihan Habar Ajansı muhabiri Sinan Köse'nin kamerası kırıldı. Hastaneden darp raporu alan Köse, polis merkezine giderek kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu.

Sefa KIDIK-Ozan Ural/İSTANBUL, (DHA)