Pazar Postası “Anneannem Atatürk'e şarkı söylermiş”
Paylaş
“Anneannem Atatürk'e şarkı söylermiş”

'Yorum Farkı 2' albümüyle sevenleriyle buluşan Linet yeni görüntüsü, muhteşem sahnesi ve farklı kafa yapısıyla Ortadoğu'nun kraliçesi olmaya aday. Ünlü sanatçıyla zayıflamasından askerliğine; 5 aylık çiçeği burnunda ilişkisinden ailesine her şeyi konuştuk

Röportaj: Canan Danyıldız

Haberin Devamı

Bu defa kavuşmamız 2.5 yılı aldı Linet!

2.5 yıl sonra ‘Yorum Farkı 2’ ile yeniden karşınızdayım evet; ama bu sürede oturmadım tabii; konserler devam etti hatta albüme zor vakit buldum öyle söyleyeyim

Çok iyi isimlerle çalışmışsınız...

Taşkın Sabah başta olmak üzere parçalarını aldığım insanlar var. Sezen Aksu, Müslüm Gürses, Şebnem Ferah... Zaten sahnede okuyordum başka sevdiğim parçaları; bir de farklı yorumla beni dinlesinler istedim.

Niye bir de sizden dinleyelim ki bu parçaları?

Sahipleri kötü mü yorumlamış? Yok yok ondan değil; ben yıllardır elzem bir durum olmadığı sürece hep canlı okurum parçaları; beni dinleyenlerin de böyle bir isteği oldu; hani bir de benden başka bir tarzda dinlesinler istedim.,

Haberin Devamı

Sizin için efsane ses diyorlar...

Sağolsunlar evet! Ortadoğu’nun en sıcak kraliçesiyim. İşimi doğru yapıyorum ve anlaşıldığımı düşünüyorum; hani sen de dedin ya ‘yanık bir sesiniz var, en canlı şarkıyı bile okusanız, duygulanırım’ tam o yaptığım.

Çifte vatandaşsınız, hem Türkiye hem İsrail, farklılık ondan mı biraz da?

Evet, çok kültürlü yaşıyorum her şeyi, bir de İsrail her türlü insanın, dinin ve kültürün olduğu bir ülke. Kafamda her türlü ses, nota, şarkı var. O yüzden beni başka bir yere koyun istiyorum.

Teslimiyetçi misinizdir işiniz konusunda?

Hayır! Asla! Çok güvendiğim isimlerle çalışırım ama mutlaka işin başında olmam lazım, her şeye hakim olmayı isterim.

Delilik değil mi yeni albüm?

Albümlerin satmadığı bir dönemde... Hayır, değil. Şimdiye kadar her zaman ben kazandığımla yaptım ve hiçbir şeyden kaçınmadım; ki tırnağım varsa kaşırım. İlk kez bu albümde yapım masrafını paylaştık ama.

Çok temiz ve kaliteli anılıyorsunuz piyasada...

E sebebi bu, kimseye ihtiyaç duymam ben, kendi işimi kaliteli ve düzgün yaparım.

“Kendime garezim vardı, barıştım”

Piyasa çok kötü ama Maşallah sahneniz hep var!

Bak 90’larda sesi olmayan ama albümü var diye popüler olan, sonra da silinen çok isim oldu; sahnede gerçekten iyiysen kalırsın; bunu zamanla herkes gördü.

Sahneniz iyi derler, evet...

Çok şükür evet! Ama hakkını veririm, 2 saat çıkar çatır çatır şarkımı söylerim hem de vokal kullanmadan, işimi iyi yaptığım için de hep talep ediliyorum. Benimle çalışan bir yer, seneye yine beni davet ediyor.

Haberin Devamı

Birkaç yıl önce işlerin iyi gitmediği zamanlar da yaşadınız.

Evet İsrail’e dönüp şekerci dükkanı açtım; öyle olması lazımmış...

Çok üzüldünüz mü o dönem?

Evet ama 35’inden sonra her şey değişiyor, şimdi artık hiçbir şeyin sebepsiz olmadığını anlıyorsun. Kimseyi suçlamadım ama... Böyle olması lazımmış. Düşersen de kendin düşüyorsun, çıkarsan da. Çok sabırlı bir kadınmışım, onu gördüm.

Olgunlaştınız mı?

Hem de çok, mesela artık hiçbir şeye kızmıyorum, oluruna bıraktım; hatta bak şoförüm hep yolları şaşırır, ona bile ‘şaşkın’ diye şarkı söyleyerek ti’ye alıyorum, ne yapayım?

En büyük değişiklik ne oldu, meşhur 35 yaş tribinde?

Kendimle barıştım, en büyük, harika şey bu oldu. Çok kavga eden biriydim kendimle, çok eksik buluyordum Linet’i bakınca. Bundan vazgeçtim, her şeye iyi tarafından bakıyorum.

Haberin Devamı

Kendine gıcık olan kadın!

Evet evet, herkesi seviyordum, başkalarını güzel görüyordum ama kendime garezim vardı; çok acayip evet.

Bu kadar mükemmelliyetçilik niye peki? Ailenizin sorumluluğu mu?

İyi yakaladın! Evet, ailemin sorumluluğunu yüklenmiş olmak beni hep daha mükemmel olmaya itti.

Çok zor...

Evet annem, kardeşlerim ve bakmak durumunda olduğum insan sayısı arttıkça ‘daha iyisini’ yapma isteğim de arttı. Ekip arkadaşlarınız, sizin sayenizde eve ekmek götürenler... Hepsini düşünmek hem iyi hem de çok zor.

Prensipli misinizdir?

Hem de çok! Şov zamanı şov zamanıdır! Her şeyi bir kenara bırakırım ve işimi yaparım, önce insan olacaksın. Herkes çalışıyor, herkes çabalıyor; hakkını vereceksin, senin için gelen insanlara ve çalışanlara.

Kulis kaprisi var mıdır?

Bitki çayım olmazsa olmaz! Ne olacak benim kulis kaprisim! Ama modacım konusunda dikkatliyim, Semih Doğruer benim için çok önemli, onun tasarımları olmalı...

"Çok evlenme teklifi alıyorum"

Şarkıcı olmanın nesi zor?

Günlük hayatında ‘ben şarkıcıyım’ diye gezmiyorsan kolay, zor bir tarafı yok şarkıcı olmanın. Ama sahneden indiğinde de o havayla geziyorsan, vay haline; o olmaz!

Haberin Devamı

Mesafeli misinizdir hepimize karşı?

Çok samimiyim aslında yeri gelince, ama gene de çizgilerim kalkanlarım var sanki kendimi korumak adına.

Çok asılan oluyor mu sahnedeyken?

Hayır o tip şeyler yaşamıyorum! Ama evlenme teklifi çok alıyorum.

İsrail’de mi daha ünlüsünüz Türkiye’de mi?

İkisinde de ünlüyüm, Türkiye’den önce orada parladım ve İsrail’e de Türkiye’de ünlü olunca kendimi kanıtladım, tüm Ortadoğu’ya hakim olduğumu ama Türkiye’de ünlü olduğumu daha çok hissediyorum açıkçası, burada ‘Linet Hanım’ım, orada sadece Linet. Kültürle ilgili bir şey, normalleştiriyorlar onlar. Yıldız olmanın pırıltısını burada yaşıyorum.

Ortadoğu tamam, ya Avrupa? Dünyaya açılmak gibi bir derdiniz var mı?

Olmuşum olacağım kadar zaten, ben de bunu anlamıyorum. Biz zaten tanınıyoruz, git Avrupa’ya bir konsere Türk olarak, binlerce insan geliyor, Amerika keza... Daha ne olabilir, bizim tınımız tonumuz farklı, onlarınki de. Zaten dinleyici topluyoruz, yeter de artar bile.

Beyonce ile yollarınız kesişmiş, anlatsanıza...

Beyonce’un bir Türk tasarımcıya yaptırdığı otomobili onun izniyle klibimde kullandık ve Beyonce benim için ‘Bir dünya starı Türkiye’de yaşıyor’ diye bir övgüde bulundu. Gurur duydum.

“Askerde kadınlara şap yedirmiyorlar”

Bizim tanıdığımız en ünlü kadın askersiniz!

Evet, İsrail’de kadınlar da askerlik yapıyor biliyorsun, ben de kısa dönem yaptım askerliğimi.

Var mı yaşadığınız bir travma?

Yok ama ailemi çok özledim bak onu iyi hatırlıyorum, 3 ayda tezkere aldım ama bir de bana sor!

Şap koyuyorlar mı sahiden kadın askerlerin de yemeğine?

Canan aklına neler geliyor! Merakını gidereyim, kadınlara öyle bir uygulama yok; o erkekler için geçerli.

Ağda-epilasyon serbest miydi peki?

Çok komik kızsın! Onların çıkmasına zaman kalmadan kısa dönem yaptım geldim, çok ayıp; ne merak ne merak!

Bir de zayıflama-kilo alma durumunuz ne olacak, son sorum!

Aslında sen de şaşırdın ya, o kadar kilolu değilim, geçmiş yıllardaki gibi; hatta koşuşturma sırasında 4.5 kilo bile verdim. Ama itiraf ediyorum, şarkı söylemekten çok yemek yemeyi seviyorum.

Peki nasıl kilo verdiniz?

13 yıl önce 35 kilo verdim. Diyet ve sporla, sağlıklı beslendim anlayacağın. Ondan sonra da aslında hiç almadım. Sadece bu son bir iki ayda 4,5 kilo daha verdim, toplamda 40 kilo vermiş oldum.