Türkiye (Son Dakika) Anneannesinin mezarını tahrip ettiği iddiası

Anneannesinin mezarını tahrip ettiği iddiası

Paylaş
Anneannesinin mezarını tahrip ettiği iddiası

Hollanda'dan Aksaray'a gelen Bayram Altundağ (35), Eren Altundağ (34) ve Erol Altundağ (39) kardeşlerin, otomobiline taş atıp kaza yapmasına neden olduğu iddia edilen yeğeni Murat Arıbaş (23), anneannesinin mezarını tahrip ettiği iddiasıyla dövüldü. Altundağ kardeşler, olayın annelerinden kalan evi devretmedikleri için olduğunu söyledi

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. Hollanda’da oturan Bayram Altundağ, Eren Altundağ ve Erol Altundağ kardeşlerin memleketleri Aksaray’da oturan anneleri Kezban Altundağ (75), 55 gün önce hayatını kaybetti. Altundağ kardeşler, Aksaray’a gelip annelerinin cenazelerini defnetti. Ardından da tekrar Hollanda’ya döndü. İddiaya göre 3 kardeşe, ablasının oğlu olan yeğeni Murat Arıbaş, cep telefonuyla mesaj gönderip, Aksaray’daki evi kendilerine vermelerini istedi. İddiaya göre Arıbaş, vermedikleri takdirde anneannesinin mezarına zarar vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

MEZAR TAHRİP EDİLDİ

Altundağ kardeşler, bu sabah Hollanda’dan Aksaray’a gelip annesinin mezarını kontrol ettiklerinde, mermer mezar taşlarının kırılıp, mezarın tahrip edildiğini gördü. Bunun üzerine polis merkezine gidip yeğeni Murat Arıbaş’dan şikayetçi oldular. Altundağ kardeşler, polis merkezinden ayrılıp otomobille Aksaray’daki evlerine döndükleri sırada aynı mahallede oturan yeğeni Murat Arıbaş, iddiaya göre otomobile taş attı. Bunun üzerine sürücü Erol Altundağ da kontrolünü kaybedip, bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Otomobilden inen Altundağ kardeşler, iddiaya göre yeğenleri Arıbaş’ı, önce dövdü, sonrada polis merkezine götürüp, yeğenleri hakkında şikayetçi oldu. Aldığı yumruk darbeleri sonucu yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Arıbaş, anneannesinin mezarının kendisinin tahrip etmediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

"BENİ DÖVÜP KAMERAYA ALDILAR"

Dayılarının kendisini dövdüğünü iddia eden Arıbaş, "Beni önce dövdüler, başıma silah dayayıp araba ile ayağımın üstünden geçtiler. Dediklerimizi cep telefonu kamerasına söylemezsen ’seni vururuz’ dediler. ’Mezarı babam’ kırdırdı diyeceksin dediler. Ben de söyledim. Sonra beni otomobilin bagajına kilitlediler. Karakola 200 metre kala indirip, döve döve polise teslim ettiler" dedi.

CENAZEDEN 3 GÜN SONRA EVİ İSTEDİLER

İfadelerine başvurulan Altundağ kardeşlerden Bayram Altundağ da, "Annem öldükten sonra biz buraya cenazeye geldik. Cenazeden 3 gün sonra, yeğenim, babası ve amcası eve gelip, bizim 3 katli evi istediler. "Siz Almancısınız sizin ihtiyacınız yok’ diye. Hollanda’ya döndük, yeğenim sürekli beni telefonla mesaj gönderip tehdit etti. Ben de Polat Alemdar’a çok baktın, bunları yapamasın dediğim için annemin mezarını kırmışlar, çiğnemişler. Eğer ’Türkiye’ye gelmezseniz, annenizin kemiklerini çıkartıp, köpeklere atacağım’ demesi üzerine dayanamayıp Hollanda’dan Türkiye’ye geldik. Sabah saat 04.00 sıralarında karakola giderek şikayette bulunduk. Karakoldan çıkıp eve giderken de otomobile saldırdı. Biz de karakola getirdik. Mezarı tahrip edenin kim olduğunu da anlattırıp cep telefonunun kamerasına kayıt ettirdik" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı