Ekonomi Anneler Günü'nde çiçekten vazgeçmiyoruz

Anneler Günü'nde çiçekten vazgeçmiyoruz

Paylaş
Anneler Günü'nde çiçekten vazgeçmiyoruz

Bu yıl 10 Mayıs Pazar Günü kutlanacak olan Anneler Günü'nün heyecanı başladı. Peki, annelerinin bu özel gününü irili ufaklı hediyelerle kutlamak isteyenlerin tercihi ne olacak?

Türkiye’nin online firma arama rehberi Yellow Pages Türkiye geçtiğimiz yıl Anneler Günü haftasında en çok arananları ortaya koydu. Arama analizlerine göre Anneler Günü’nde hediye telaşına düşenler soluğu çiçekçilerde alıyor. Dijital platformlarda en çok çiçekçilerin yeri aranıyor, ikinci sırada ise kuyumcular var.

Haberin Devamı

Anneler Günü bu yıl 10 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Dijital platformlarda vatandaşların adresini aradıkları yerler de bu özel günlerine göre değişiyor. Türkiye'nin online firma arama rehberi Yellow Pages Türkiye'nin verileri oldukça dikkat çekici. Anneler Günü haftasında en çok aranan yer çiçekçiler oluyor. 2014 verilerine göre 1-11 Mayıs tarihleri arasında çiçekçilerin aranma oranı bir önceki haftaya oranla %632 arttı.

İKİNCİ TERCİ KUYUMCULAR

Hediye arayışına girenlerin yöneldiği bir diğer sektör ise altın oldu. Yine Anneler Günü haftasında kuyumcu aramaları bir önceki haftaya göre %47 arttı. Büyük mağazalar kategorisinin aramalarında da bir önceki haftaya göre %35’lik bir artış yaşandı.

YEMEK VE GİYİM DE REVAÇTA

Haberin Devamı

Hediye için tercih edilen bir başka sektör ise restoran ve giyim oldu. Restoranların aranma oranı bir önceki haftaya %5, giyim sektöründeki aranma oranı ise %4 arttı. Restoranlarda en çok Türk mutfağı tercih edildi. Giyimde ise kadın giyim aramaları çoğunlukta. Yine kol, duvar ve masa saatleri aramasındaki artış %41, pastane aramalarındaki artış ise %15 oldu.

HEDİYELER GENÇLERDEN

Anneler günü haftasında kadın tüketiciler erkeklere göre daha fazla arama yaptı. Hediye için aramalarda 25-34 yaş aralığı başı çekti. Toplam aramaların yüzde 39’u 18-24, 28’i ise 35-44 yaş aralığında yapıldı.