Beden Sağlığı Anneler kordon kanı farkındalığı için yürüdü

Anneler kordon kanı farkındalığı için yürüdü

Paylaş
Anneler kordon kanı farkındalığı için yürüdü

Genç annelerin ve anne adaylarının bir araya geldiği  'Anneler Yürüyor' etkinliğinde, kordon kanının önemi konusunda farkındalık yaratıldı. Yaşam Bankası FamiCordGroup Yetkilisi Serdar Burku, “Tüm aileler doğumdan önce mutlaka bu konuyu araştırmalı ve doktoruna danışmalı” dedi

'Anneler Yürüyor' etkinliğinin ilki 2 Mayıs Salı günü Bebek Parkı’nda yapıldı. Oyuncu Ceyda Düvenci ve Hamile Koçu Ayşe Öner iş birliğiyle kurulan bilgi ve paylaşım platformu Annee TV öncülüğünde, YaşamBankası FamiCordGroup sponsorluğunda yapılan etkinlik, festival havasında geçti. Ceyda Düvenci ve Ayşe Öner, Anneler Yürüyüşü’ne katılan anneler ve anne adaylarıyla buluşarak deneyimlerini paylaştı ve kordon kanının saklanmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.


80'DEN FAZLA HASTALIĞA ŞİFA KAYNAĞI


Genç annelerin ve anne adaylarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Yaşam Bankası FamiCordGroup Yetkilisi Serdar Burkuda kordon kanının önemine dikkat çekti. Serdar Burku, sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanının günümüzde kanser ve anemi başta olmak üzere 80'den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılan bir şifa aracı olduğunu dile getirdi. Serdar Burku, Türkiye’de henüz yeterli bilinç oluşmasa da kordon kanı saklama konusunda farkındalığın her geçen gün arttığını söyledi.

ANNELERE ÇAĞRI: MUTLAKA BİLGİ ALIN


Kordon kanı ve dokusunu saklama hizmetiyle ilgili olarak anne adaylarına “Mutlaka bilgi alın” çağrısında bulunan Serdar Burku sözlerini şöyle tamamladı: “Her geçen gün artan önemi sebebiyle başta ailesinde kan hastalıkları öyküsü bulunanlar, tüp bebek tedavisi görenler veya ilerleyen yaş gebelikleri olmak üzere tüm ailelerin doğumdan önce mutlaka bu konuyu araştırmasını ve hekimlerine danışmasını tavsiye ediyorum. Çünkü kordon kanı ve dokusu kaynaklı kök hücreler sayesinde yapısal hastalıklar ve kan hastalıklarıyla karşılaşılması durumunda hem bebeğiniz ve kardeşleri, hem de birinci derece aile fertleri için tedavi seçeneği oluşturabilirsiniz.”

Haberin Devamı