Gündem Annelik bu olsa gerek

Annelik bu olsa gerek

Paylaş
Annelik bu olsa gerek

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde, 1 aylık oğlak, sürünün yeni yavrulayan çoban köpeği tarafından emziriliyor

Annesi ölen 10 günlük yavru oğlağı yaşatmak için biberonla beslemek istediklerini ancak oğlağın biberonla beslenmeyi kabul etmediğini dile getiren Karadağ, bu nedenle oğlağın da yaşamından umut kestikleri sırada gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini ifade etti.

Karadağ, annesiz oğlağa Kangal kırması çoban köpeklerinin sahip çıktığını belirterek, şunları söyledi: "Eşim her sabah olduğu gibi evimizin arkasındaki ahırda bulunan hayvanlarımızı sağmak için buraya gittiğinde, hayvanların başında bulunan ve 1 ay önce doğum yapan Kangal kırması köpeğimizin, kendi iki yavrusuyla birlikte oğlağı da emzirdiğini görmüş.

Eşimin bana haber vermesi üzerine ben de hemen koşup dama gittim ve gördüğüm manzara karşısında şaşkına döndüm. Sonrasında köpeği ve oğlağı takibe aldık ve köpeğin oğlağı sabah ve akşam üzeri olmak üzere her gün düzenli olarak iki kez emzirdiğine şahit olduk."

ANNELİK İÇGÜDÜSÜ

Veteriner Hekim Ramazan Doğan da muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğin oğlağı emzirmesini "annelik içgüdüsü" şeklinde değerlendirerek, şunları kaydetti: "Köpeğin kan değeri ile keçinin kan değerleri birbirine yakın.

Köpeğin sütü de keçi sütüne yakın olduğu için besleyici özellik taşıyor. Oğlağın köpeği emmesinde hiçbir sakınca yok. Oğlak için köpek sütü, ana sütü kadar olmasa da fayda sağlıyor.

Doğadaki yaşamın devam etmesi noktasında hayvanlar arasında annelik içgüdüsü ağır basıyor. İşte bunun örneğini görüyoruz. İnsanların yapamadığını hayvanlar kendi arasında yapıyor."