Gündem Annelik uğruna canını verdi

Annelik uğruna canını verdi

Paylaş
Annelik uğruna canını verdi

Akdeniz Ateşi hastası Birsen Sınır'a doktorlar “Hastalığın risk yaratıyor ama anne olabilirsin” dedi. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan genç kadın, karnındaki 35 haftalık oğluyla öldü

Çocuk hasreti

Haberin Devamı

Eskişehir’de 10 yıllık evli Birsen Sınır (36) Akdeniz Ateşi hastasıydı. Akdeniz Ateşi, hastanın ateşlenmesine, karın, göğüs ve eklem ağrısı nöbetlerine neden olan irsi bir hastalık.

Birsen Sınır ile eşi Kadir Sınır (35) çocuk sahibi olabilmek için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üreme Merkezi’ne başvurdu. Burada Birsen Sınır’a “Hastalığın risk yaratıyor ama buna rağmen hamile kalabilirsin” denildi. Bunun üzerine Birsen Sınır tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı.

‘Neden müdahale etmediler?’

Genç kadın 22 Ağustos’ta şiddetli karın ağrısı şikayetiyle eşi tarafından aynı fakültenin hastanesine götürüldü. Birsen Sınır’ın karnında ölen 35 haftalık oğlu sezaryen ile alındı. Bir gün sonra da Birsen Sınır öldü.

Haberin Devamı

Kadir Sınır eşinin ve oğlunun doktorların ihmalinden öldüğünü öne sürerek savcılığa başvurdu. Bir mobilya atölyesinde işçi olan Kadir Sınır “Eşim doktor kontrolündeydi. Neden vaktinde müdahale etmediler?” diye isyan etti.

Üniversite ise şu açıklamayı yaptı: “Birsen Sınır’ın ani oluşan emboliden (damar tıkanıklığı) öldüğü düşünülmektedir. Bunu önceden görmek mümkün değildir. Buna rağmen soruşturma başlatılmıştır.”

Saadet KEFAL/DHA