Gündem 'Annemi nasıl kestim, hatırlamıyorum'

'Annemi nasıl kestim, hatırlamıyorum'

Paylaş
'Annemi nasıl kestim, hatırlamıyorum'

Çorum'da 63 yaşındaki annesi Gülşeref Bitmez'i boğazını keserek öldüren Orhan Bitmez savunmasında, "Annemi nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum dedi

2009 yılının Mart ayında yaşanan olayda, Fransa’da işçi olarak çalışan evli ve bir çocuk babası Orhan Bitmez, iznini geçirmek üzere memleketi Çorum’a geldi.

Ulukavak Mahallesi’ndeki annesi Gülşeref Bitmez’in evine gitti. Burada annesinin, boğazını bıçakla keserek öldüren Bitmez, emniyete gidip polise, “Ben anneme zarar verdim” diyerek teslim oldu.

Çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Bitmez hakkında, ‘Canavarca hisle yakın akrabayı öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanık Bitmez, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim önüne çıktı. Duruşmaya sanığın ağabeyi 46 yaşındaki Osman Bitmez ve yakınları katıldı.

Sanık Orhan Bitmez mahkemede verdiği ifadede, Fransa’da çalıştığı son 2 yıl içerisinde psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu nedenle yeşil reçeteli ilaçlar kullandığını belirterek şunları söyledi:

“Tedavi için Türkiye’ye geldim. Hastaneye gidecektim. Ancak hastaneye gitmeden bir gün önce annemin evine gittim. Burada annemle konuşmaya başladık.

Annem benim durumumu fark etti. ‘Oğlum senin yine krizin gelmiş’ dedi. Nasıl oldu bilmiyorum. Annemi öldürdüğümü hatırlamıyorum. Poliste ifade verdiğimde hatırlayıp anlatmıştım. Şu an nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Polisteki ifadelerim doğrudur.”

‘BOĞMAK İSTEDİM ÖLMEDİ’ DEMİŞTİ

Orhan Bitmez daha önce polisteki ifadesinde, “Annemin üzerime üzerime geldiğini farkettim. O beni boğacak sandım. Bir anda annemi öldürmek istedim.

Önce annemin kafasını, iki bacağımın arasına alarak boğmak istedim. Ancak ölmüyordu ve acı çekmesini istemedim.

Bu sırada masanın üzerinde bulunan ekmek bıçağını gördüm. Annemin boğazını kestim.”

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor alınması için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ederek duruşmayı erteledi.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)