Gündem Annenin feryadı

Annenin feryadı

Paylaş
Annenin feryadı

Türk kocayla Japon eşi, Gazintep'te boşandı. Mahkeme çiftin 5 yaşındaki kızı Kader'i babasına verdi ve...

KIZINI VERMEDİ

Haberin Devamı

Gaziantepli inşaat işçisi Fevzi Deniz (32) bundan 6 yıl önce turist olarak Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti. Tanıştığı Michiko Nizhizuka (45) ile evlenen Fevzi Deniz Tokyo’ya yerleşti. İkisi de fabrikada çalışan çift 5 yıl önce doğan kızlarına ‘Kader’ adını koydu.

Aile 2008’de ziyaret amacıyla Gaziantep’e geldi. Fevzi Deniz, Türk geleneklerine uygun yetişmesi için kızını Gaziantep’teki ailesine bıraktı. Buna karşı çıkan Michiko kızıyla ülkesine dönmek istedi. Fevzi Deniz kızı Kader’i annesinden sakladı. Gaziantep’te açılan davanın sonunda Fevzi Deniz ile Michiko Nizhizuka boşandı.

EVLAT HASRETİYLE YANIYOR

Mahkeme, Kader’i babasına verdi. Hakim, anneye kızını yılda bir hafta görme hakkı tanıdı. Japonya’ya dönen Michiko bir yıl aradan sonra Gaziantep’e geldi. Hasretle kucakladığı kızıyla Gaziantep’te bir lokantaya gitti. Kısa süre sonra lokantaya gelen Fevzi Deniz kaçırılacağı korkusuyla kızını alıp gitti.

Haberin Devamı

Michiko ve Türk avukatı polise başvurdu. Fevzi Deniz kızıyla kayıplara karışırken polis, aile fertlerine “Çocuk gelmezse suç işlemiş olursunuz” dedi. Bunun üzerine Fevzi Deniz gece Kader’i getirdi.

Kızı Kader ile tekrar buluşan Michiko Nizhizuka ağlayarak feryat etti: Bu çocuğu ben doğurdum. Hasretiyle yanıyorum. Eski kocam bıraksın da hiç değilse bir hafta kızımla baş başa olayım.

Mehmet BULUT/DHA