Gündem Annesi ve kızkardeşinin cesedini yaktı, serbest kaldı

Annesi ve kızkardeşinin cesedini yaktı, serbest kaldı

Paylaş
Annesi ve kızkardeşinin cesedini yaktı, serbest kaldı

Annesi ve kızkardeşinin cesedini yaktı, serbest kaldı

Konya’da babası tarafından bıçaklanarak öldürülen annesi ve kız kardeşinin cesedini yaktığını itiraf eden ve ‘delilleri yok etme’ suçundan tutuksuz yargılanan 26 yaşındaki işsiz Yavuz Ertop, hakkında verilen cezanın hükmü açıklanmadı. Mahkeme heyeti, Ertop’un 5 yıl içinde bir suç işlemesi halinde, hakkında verilen cezanın açıklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Meram İlçesi Cami Kebir Mahallesi’nde yaşayan 61 yaşındaki Mustafa Ertop, iddiaya göre 2007 yılının şubat ayında tartıştığı 60 yaşındaki eşi Emet Ertop ile 40 yaşındaki kızı Fatma Ertop’u bıçaklayarak öldürdü. Ardından oğlu Yavuz Ertop’a, cesetleri yok etmesini söyledi. Yaklaşık 2 ay boyunca Emet ve Fatma Ertopu göremeyen yakınları durumu polise bildirdi. Mustafa Ertop ve oğlu Yavuz Ertop da evlerine gelen polise Emet Ertop ve Fatma Ertop’un kayıp olduğunu söyledi. Polis, anne ve kızının bulunması için çalışma başlattı.

BABA KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Bu olaydan 3 ay sonra Mustafa Ertop, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Emet Ertop ve Fatma Ertop’un cenazeye katılmamasından şüphelenen polis, Yavuz Ertop’u gözaltına aldı. Sorgulama sırasında suçunu itiraf eden Yavuz Ertop, babası Mustafa Ertop’un annesi ve kız kardeşini bıçakla öldürdüğünü, kendisinin de bahçede cesetleri yaktığını söyledi. ‘Delileri yok etmek’ suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yavuz Ertop, cesetleri yaktığına dair delil bulunmaması üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Yavuz Ertop, dün son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Yavuz Ertop, ‘Cinayeti ben işlemedim. Cesetleri yaktım” dedi.

5 YIL İÇİNDE SUÇ İŞLERSE HAPSE GİRECEK

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın cinayeti işlediğine dair bir delil bulunmadığını, suç delillerini yok ettiğinin ise anlatımlarından belli olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti de Yavuz Ertop hakkında, delilleri yok etme suçundan verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık Ertop’un, 5 yıl içerisinde bir suç işlemesi halinde bu suçtan da cezaevine konulmasına karar verdi.
O dönem yapılan çalışmalarda, iki kadının yakılan cesetlerine dair herhangi bir ize ulaşılamadığı da belirtildi.

Özgür SARI/KONYA, (DHA)