Dünya Annesi yerine oyuncaklara sarılıyor

Annesi yerine oyuncaklara sarılıyor

Paylaş
Annesi yerine oyuncaklara sarılıyor

Annesi tarafından terk edilen minik yavru, acısını oyuncaklara sarılarak hafifletmeye çalışıyor

Yavru örümcek maymun Estela, annesi onu istemeyince çareyi, oyuncaklara sarılmakta buldu. 17 Ocak'ta doğduğunda annesi Sunshine tarafından terk edilen Estela, büyük bir travma yaşadı.

Haberin Devamı

Şimdi sürekli uzmanlar tarafından gözetim altında tutulan Estela, annesinden göremediği sıcaklığı ve ilgiyi oyuncaklarda arıyor. Estela, bazen bir havluya ve bir oyuncak kediye sıkıca sarılıp hiç tatmadığı anne sıcaklığını duymaya çalışıyor.

Avustralya'daki Melbourne Hayvanat Bahçesi yöneticisi Jess McKelson, geçen birkaç hafta bölümdeki herkesin çok endişeli olduğunu belirtiyor. Estela'yı sürekli olarak gözlem altında tuttuklarını ve düzenli beslenmesini sağladıklarını belirten McKelson, "Estela'nın hayatta kalmasını sağlamak büyük bir mücadle oldu. Bu süreç boyunca iyi olduğu ve kötü olduğu zamanlar oldu, birkaç enfeksiyon hayatta kalmasına büyük bir tehdit oluşturdu. Veterinerlik departmanımız bütün bu zor zamanlarda Estela'nın yanındaydı ve onun için ellerinden geleni yaptılar" diyor.

Haberin Devamı

Örümcek maymunlar genelde Orta ve Güney Afrika'daki tropik ormanlarda bulunuyor. Orantısız bir şekilde uzun kol ve bacaklarıyla uzun ve kavrayabilen kuyrukları nedeniyle bu ismi alıyorlar. Genelde yağmur ormanlarının çok üst katmanlarında yaşıyor ve meyve, çiçek, böcek ve yapraklarla besleniyorlar.