Türkiye (Son Dakika) Annesine 60 kere saplayıp boğazını kesti

Annesine 60 kere saplayıp boğazını kesti

Paylaş
Annesine 60 kere saplayıp boğazını kesti

Konya'da, dün işsiz oğlu 35 yaşındaki Mustafa Dönertaş tarafından banyoda öldürülen 56 yaşındaki Havva Dönertaş'ın yapılan otopsisinde, boğazının kesilmesinin yanı sıra vücudunun 60 yerinden de bıçaklandığı ortaya çıktı

Polis tarafından annesinin cesesi başında sigara içerken bulunan Mustafa Dönertaş’ın, annesini öldürdükten sonra kıyafetlerini değiştirip, marketten sigara alıp, eve döndüğü belirlendi. Üzerinde 10 bin lira bulunan ve annesini para için öldürdüğü sanılan Dönertaş, poliste susma hakkını kullandığı öğrenildi.

>> MERAKLI MAHALLELİ CEPLE ÇEKMEK İÇİN YARIŞTI!

Olay, dün saat 14.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Yıldırım Sokak’ta 3 katlı apartmanın son katında meydana geldi. Eşi yıllar önce ölen 1 çocuk annesi Havva Dönertaş, dün öğle saatlerinde, birlikte oturduğu bekar oğlu Mustafa Dönertaş’la tartıştı. Tartışma büyüyünce sinirlenen Mustafa Dönertaş, saldırdığı annesini tartaklamaya başladı.

Kadının çığlıklarını duyan alt komşuları, ardından gürültülerin kesilmesi üzerine şüphelenip polisi aradı. Eve gelen polisler, kapının zilini çaldı. Açan olmayınca çilingir yardımıyla eve giren polisler, banyo kapısının açık olduğunu fark etti. Banyoya yönelen polisler, Mustafa Dönertaş’ı yerde kanlar içinde yatan annesinin başında sigara içerken gördü. Olay yerine çağrılan sağlık görevlileri Havva Dönertaş’ın yaşamını yitirdiğini saptadı. Boğazında 10 santimetre derinliğinde kesik olan Havva Dönertaş’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırıldı. Yapılan otopside ise Havva Dönertaş’ın boğazının kesilmesinin yanı sıra vücudun da 60 bıçak darbesi olduğu ortaya çıktı.

ANNESİNİ ÖLDÜRÜP, MARKETTEN SİGARA ALMIŞ

Daha önce de annesiyle işsizlik nedeniyle tartışıp, şiddet uyguladığı, şizofreni hastası olduğu ve bir süre tedavi gördüğü öne sürülen Mustafa Dönertaş, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, elinde 6 paket sigara olması dikkat çekti. Sigaraları ise annesini öldürdükten sonra kıyafetlerini değiştirip, marketten aldığı ve eve döndüğü belirlendi. Üzerinde 10 bin lira bulunan ve sorgulamasında sessizliğini koruyup konuşmayan Dönertaş’ın, parayı annesinin yatak odasındaki komidin çekmecesinden aldığı saptanırken, annesini de para için öldürmüş olabileceği öne sürüldü.
Oğlu Dönertaş ile birlikte yaşayan Havva Dönertaş’ın da geçimini ölen eşinden kalan emekli maaşı ve kira gelirleriyle sağlamaya çalıştığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA

Haberin Devamı