Gündem Annesine acı haberi veremediler

Annesine acı haberi veremediler

Paylaş
Annesine acı haberi veremediler

Hain pusuda şehit düşen er Ferit Demir'in kalp hastası annesine oğlunun şehit olduğu haberi söylenemedi

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'ndeki hain pusuda şehit olan Ferit Demir'in Bahçelievler'deki baba ocağına ateş düştü. Şehadet haberini eve gelen Jandarma ekiplerinden öğrenen aile ve yakınları adeta yıkıldı. Şehit Demir'in olaydan 1 saat önce annesi ile konuştuğu ve iyi olduğunu söylediği öğrenildi. Dün Saat 15.00 sıralarında televizyondan hain saldırının haberini, alan kalp hastası anne Muhteber Demir'e oğlunun şehit olduğunun henüz söylenmezken, babası ölen ve 5 kardeşin ortancası olan Şehit Ferit Demir'in askerden önce bir konfeksiyon atölyesinde çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit ailesini ziyarete gelen ve aynı olayda Ordu'daki akrabası şehit düşen Demir ailesinin oturduğu Şirinevler Merkez mahallesinin muhtarı Yılmaz Erler " Bebek'te, Etiler'de, Bahçeşehir'de oturan ailelerin çocukları şehit olsaydı bu iş çoktan biterdi." diyerek tepkisini gösterdi.

Şehit Er Ferit Demir'in amcası, Lütfi Demir, "Üzüntü içerisindeyiz. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bu acılar bitsin artık açılımı da, hükümeti destekliyoruz" diye konuştu. Şehidin kardeşi Mert Demir ise "Hiçbir şey düşünemiyorum. Çok üzgünüm ." diyebildi. Kalp hastası olduğu öğrenilen şehidin annesi Muhteber Demir ise acı haber saklandı. Şehidin memleketi olan Muş'ta toprağı verileceği öğrenildi.

Tokat'taki hain pusuda şehit olan askerlerden Er Cengiz Sarıbaş da silah arkadaşı Ferit Demir gibi İstanbul Bahçelievler'de oturuyordu.

Haberin Devamı

Sarıbaş'ın Kocasinan Mahallesi Kemal Sunal Caddesi üzerinde bulunan baba evi de şehadet haberi ile sarsıldı. Acı haberi alan baba ocağı yasa bürünürken, taziye için gelen komşu ve akrabaları terörü lanetledi. Ailenin 5 çocuğundan en küçük olan şehidin, annesi Hülya Sarıbaş ve baba Talip Sarıbaş'ı sakinleştirmek için yakınları eve akın ederken mahalleli de "Kahrolsun PKK" sloganları atarak binaya ve sokağa Türk bayrakları astı.

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Bu üzücü olayı kınıyoruz. Aileye taziyelerimizi ilettik" diye konuştu.

Şehit Cengiz Sarıbaş'ın ailesinin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Sarıbaş'ın yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğlen namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

DHA